Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor 144Hz nebo 240 Hz

Takmer kazdy kto prechadza zo 60Hz na 144Hz ide z nejake starsieho monitora na novy...a je z toho hotovy.

Tohle můžu potvrdit, přecházel jsem z 22" TN 60Hz na 32" VA 165Hz. Samozřejmě své udělalo i velikost nového monitoru.

Rozdiel medzi 60 a 144Hz som citil aj ja, ale nie pri hrach ako tvrdi vacsina, ale pri urcitych situaciach, na ktore som sa vopred prichystal...napriklad prudke pohyby mysou zo strany na stranu.

Vyzkoušel jsem to a rozdíl taky vidím.

Co teda nechápu, je vztah mezi obnovovací frekvencí monitoru (Hz) a snímky za sekundu (FPS), které dokáže můj HW ze sebe vymáčknout při nějaké hře. Píšeš, že při hrách to nevidíš, já to třeba v některých hrách pozoruji (ne při všech). Často hraju WoT, není to slepý test, ale přepnul jsem si to na 60Hz a 165Hz a prostě obraz při oněch 165Hz je plynulejší. K tomu bych dodal, že ale můj počítač na Ultra nastavení není schopen v této hře dosáhnout 165 FPS (Vsync vypnutý), pohybuje se v rozmezí 90-110 FPS. Zrak vzhledem k věku už nemám nejlepší, na Snellenové tabuli (kontrola ostrosti zraku) nevidím spodní dva řádky.

Jak to, že v některých hrách pozoruji změnu a v některých ne, čím to je? Hrou? Zrakem? Něčím jiným? Střílečky vesměs nehraju a nejsem honič FPS. Většinou v tématech, kdy se toto řeší, včetně odpovědi msx tady v tomto tématu se většina vyjadřuje, že počítač musí být schopný ve hře dodat tolik FPS nebo více, kolik je maximální obnovovací frekvence monitoru. Podle této teorie, bych měl mít obraz ve WoTku plynulejší při 60Hz, jelikož můj počítač je schopný dodat 90-110 FPS, jenže já ho pozoruji plynulejší při 165Hz a to můj počítač není schopný dodat, čím to je?

msx

Pretože na druhej strane, aj počítač musí byť schopný dávať také obrovské množstvo dát do toho monitora. Môžeš mať z tvojho pohľadu nadupaný počítač a zistiš, že hra ti dá len 90 FPS.

Hledal jsem (možná blbě) o tom nějaké články, našel jsem ale jen anglicky a já anglicky neumím, překladač Google nebyl zrovna ideální. Jestli se ptám blbě, nebo mi něco uniká, tak se předem omlouvám, ale zajímá mě to. Díky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny