Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem T-Mobile - optický internet

Ahoj,

z adresy teď odchází služby na novou adresu a já sháním nové připojení na tuto adresu. V dubnu u mě byli z Cetinu, že budou kolem dubna 2021 tahat optiku přímo do domku.

Teď tu mám VDSL podporu cca 50mbit. Koukal jsem se a nejlevnější na připojení je T-Mobile s 250mbit po optice. Takže bych si zařídil zatím VDSL 50mbit a až bude optika, tak rovnou bych přešel na 250mbit.

Jaké jsou zkušenosti rychlosti po optice? Také záleží na vzdálenosti od rozvodny? Když tu byl technik, tak říkal, že do budoucna bude umět tento typ optiky, co mi budou dávat 10gbit. Můžu se tedy spolehnout, že budu mít reálných 250mbit? Protože když jsem se podíval na stránky od T-Mobile, tak tam mají roztříděný rychlosti viz tabulka, abych pak neskončil s 80mbit.

Jak je to vyřešeno s koncovým zařízením od optiky? To dostanu optickou bránu, kam se přímo zapojí optika a z toho budu mít klasicky vývod rj45, který si pak už můžu přes switche a routery rozdělit, jak já chci?

Děkuji za odpověď. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě tedy využiji toto téma a zeptám se na vedení LAN kabelu s NN kabelem. Budu vést nový napájecí…
blesk16 29.12.2020 11:33
blesk16
Místo tahání UTP kabelu by šly použít powerline adaptéry. poslední
host 29.12.2020 12:09
host

Ještě tedy využiji toto téma a zeptám se na vedení LAN kabelu s NN kabelem. Budu vést nový napájecí kabel do garáže + chci dát WiFi router, kvůli pokrytí garáže a zahrady. Jaký kabel mám použít kvůli rušení (tahané budou spolu v jednom husím krku, cca 25m)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru