Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kaspersky Internet Security

jako ostatní: 20 let nemám v pc antivir a nemám s tím problém. ale vidím co dělám, sleduju odkud co stahuju, co přesně instaluju, kontroluju co se mi spouští po startu.
bankovnictví používám - ale ne z administrátorského účtu.
věřím, že laik může mít problém se správou pc a chce se opřít o nějakou jistotu - pak mu stačí běžný defender, pro ty nedůvěřivé základní antivir bez dalších komplikujícíh funkcí.

zjednodušeně: čistý antivir nenapadne hrát si na síťovou proxy, neměl by ani měnit funkci dns cache windows. u těch balíků se dlouhodobě objevují problémy.
bohužel všechny ty "essential security", "internet security" apod mají spíš reklamní funkce navíc, které svou tzv. ochranou nadělají víc škod než užitku (otřesným příkladem je právě domácí avg/avast).
av od kasperského tu není tak běžný, ale právě u esetího ess už kolikrát pomohlo jen celý komplexní balík odinstalovat kvůli nefunkčnosti síťových služeb.

přitom má dnes každý druhý bankovnictví v mobilním androidu, kterému vůbec nevěřím a kde je antivir jen lepším oznamovatelem zbytečných událostí. bankám to připadá bezpečné, protože kšeft, přišli by o zákazníky.

takže stáhnout měsíční demo něčeho (což neřekne nic, s aktualizací za čtvrt roku se to může chovat jinak, čím složitější, tím horší) a vyzkoušet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny