Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kaspersky Internet Security

Na běžnou činnost používáš uživatelský účet nebo admin účet?
admin účet = například je to první účet, co se vytvoří při instalaci Windows
Proč se ptám. Kdybys chtěla aplikovat to dokonale zabezpeceni PC od RedMaXe, tak ono smysluplně funguje jen pokud se na běžnou činnost používá úživatelský účet, na admin účtu si totiž můžeš dělat s Windows Defenderem a firewallem co chceš a platí to i pro malware. V případě, že uživatel i na běžnou činnost používá admin účet (což je naprosto běžná a rozšířená věc), tak jsou přece jen vhodnější antiviry a balíčky s antiviry od třetí strany, ty jsou přece jen odolnější i pod admin účtem.
Nevím jak u Kasperskeho, v případě Esetu, pokud je uživatel šikovný a umí nastavit a využít funkce, které nabízí IS nebo SSP, tak bych šel spíš do balíčků (myslím, že se tam dají udělat i pravidla na omezení spouštění skriptů a aplikací).
Co se týče dalších věcí pro běžné uživatele, tak mi přijde smysluplné používat programy jako je třeba Trusteer Rapport, který doporučuje i KB.
A bezpečnost není jen o programech, ale i o nastavení, například pokud člověk nepotřebuje, zakázat spustitelné věci defaultně v Office. Nastavit pravidla pro spustitelné věci se dají přímo ve Windows (nebo i v antivirových balíčcích), což mi přijde jako docela účinná věc.
(ještě poznámka, osobně antivir nepoužívám, Defender mám zakázaný, na bezpečnost programy nepoužívám, i při běžné činnosti používám admin účet, a nepřijde mi, že by bezpečnost nějak trpěla)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny