Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Legální key pro win 10 pro

Prodej použitých licencí legální je, jenže prodej použitých legálních licencí, to byl například spor, který se řešil u SDEU. Proti prodeji legálních licencí (včetně oem) já nic nemám, já mám něco jen proti prodeji nelegálních licencí. Jelikož ale mám nejen představu o tom jak takový trh s druhotnými licencemi vypadá a i vidím jak vypadá, tak můj názor na legálnost takových licencí je takový jaký je. A pokud máš na mysli nějaké jiné soudní uznání, tak napiš co máš konkrétně na mysli.
Primárně je předpokládaná nevina, pokud se neprokáže opak (poznámka: co se týče licencování tak to platí myslím například pro domácí uživatele, ne například ve firemním nebo výdělečném sektoru). Jenže to, jestli něco je nebo není nelegální a prokázání viny jsou dvě věci a tu se řeší ta první. Tu uvidíš ten rozdíl: Podle mě existuje způsob jak na jakémkoliv pc v čr pro domácí použití používat bez zakoupené licence Windows 10 tak, aby nešlo prokázat, že uživatel používá Windows 10 nelegálně. Je takové používání Windows 10 legální, i když takovému uživateli nebude prokázaná vina? Není.
Něco ohledně dobré víry.
Může uživatel předpokládat, že za 99 Kč bude mít legální licenci? Nemůže.
Může uživatel předpokládat na základě pohledu na druhotný trh a informace z internetu, že koupí legální licenci? Nemůže.
Může uživatel předpokládat, že licence bez ověřitelné historie bude legální? Nemůže. A podobně.
Pokud někdo chce legální licenci, koupí legální licenci, třeba novou nebo druhotnou, kterou například prodává známý, který ji kupoval jako novou.
Pokud někdo na legalitu kašle, tak nechápu proč při tom kašlání na legalitu navíc podporuje i podvodníky?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny