Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Legální key pro win 10 pro

1)
To, že jsi někde viděl počítač s Windows levnější než bez Windows je sice možné, ale nemůžeš z toho vyvozovat to, že licence Windows má zápornou cenu. Vysvělením může být třeba akce obchodu. Já naopak viděl a vidím celkem normální rozdíly. Když třeba vlezu na Alzu, podívu se na první pc co mi to nabídne bez OS (Acer Aspire XC-330) a porovnám ho s cenou s Windows 10 Home, rozdíl je přes 2000 Kč. A toto je rozdíl ceny vrámci pc a tedy Windows dodaný vrámci pc. Cena samostatně prodané licence i té dodané s pc, je podle mě vyšší, protože i cena samostatně prodávaných licencí Windows je vyšší. A toto teď řeším Home s cenou nad 2000... přitom tady je řeč o Pro za 99 Kč...
Každý, kdo něco prodává a co nepotřebuje, to už nepotřebuje, a v tom smyslu, co jsi uvedl, je to, co prodává, pro něj bezcenné... jenže každý rozumný člověk se to snaží prodat za rozumnou cenu. Cena jednoznačně legální druhotné licence Windows 10 Pro nemá hodnotu 99 Kč, ale mnohem mnohem vyšší. To si opravdu myslíš, že je tu téměř nevyčerpatelná skupina lidí, která prodává opravdu legální licence Pro za cenu pod 99 Kč prodejcům druhotných licencí? Naivko.
2)
Prodej druhotných licencí je legální, ale znova opakuju, prodej opravdu legálních druhotných licencí!
3)
Ten odstavec o licencích pro školy a firmy a o konkrétní nabídce pro tebe je myslím irelevantní.
4)
V MSLT se píše:
"Tento software smíte používat, pouze pokud jste získali řádnou licenci a software byl řádně aktivován pomocí originálního kódu Product Key nebo jiným autorizovaným způsobem."
"Úspěšná aktivace neznamená potvrzení pravosti nebo správného licencování softwaru."
Vidíš to řádnou licenci? Pokud někdo koupí nelegální licenci tak to, že mu projde aktivace, neznamená, že používá Windows legálně.
Nebo-li jinak, pokud nevíš, jestli je licence legální nebo ne, tak to, že proběhne aktivace není potvrzením legálnosti licence. Aktivace legalitu licence neřeší, aktivace řeší technické věci jako jestli je daný klíč způsobilý pro online aktivaci, jestli nebyl překročen počet aktivací, jestli klíč nebyl zablokován... Tak celý ten tvůj odstavec o aktivaci je nesmyslný.
5)
To, že někdo dá na licenci fakturu ještě neznamená, že ta licence je legální. Dovolit si to klidně může, protože důsledně prodej nelegálních druhotných licencí nikdo neřeší.
6)
K tomu poslednímu odstavci. Dám příklad. Zive.cz dávalo reklamu a občas ji i dává na jednoho hongkongského prodejce druhotných licencí. Vzneslo dotaz na Microsoft jestli ten prodejce prodává legální licence nebo nelegální. Microsoft mu nebyl schopen jednoznačně odpovědět. Takže zive.cz reklamu inzerovalo a občas i inzeruje a to i přesto, že na základě skutečných zkušeností uživatelů z jednoho vlákna na poradně zive.cz je jasné o jaké licence se na tom inzerovaném webu jedná... Je to jasné i redakci zive.cz, které tam přidává upozornění... Ale řeší to někdo? Neřeší, inzertní oddělení zive.cz si dál dává takovou reklamu... A to se jednalo o na první pohled legálně nepoužitelné licence jako MSDN, MAK, Office ProPlus. A co když někdo prodává od prvního pohledu legálně použitelné licence a přitom nelegální? Ty už vůbec nikdo nebude řešit... Kdo aspoň trošku zná z dostupných informací druhotný trh s licencema, co se třeba prodává "velkoobchodně", zná aspoň ten keygen na vygenerování všech Windows a Office klíčů (validních pro PidGenX včetně těch pro online aktivaci bez rozdílu) - a podle mého názoru to tak vypadá, že existuje i keygen, který rozstřídí ty klíče pro online aktivaci... Tak by moc věřit nemohl legální licenci za 99 Kč :-)
7)
Ale prosím tě, kde jsem někoho křivě nařkl? Nic neriskuju, jen píšu pravdu a to, co si myslím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...