Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Legální key pro win 10 pro

polovina slovní onanie na téma licence windows pochází od jediného tvora, který se klasicky posté vyjadřuje k něčemu, co tazatel neplánuje řešit. jméno té věci z živě se nevyslovuje.

příklad ze světa w7, které používáme hromadně:
do kanclů se nakupují sestavy od velkododavatele, firma má svou velkolicenci, nikomu není nic do toho jakou.
v minulosti ty pc měly i coa štítky mimo tuto velkolicenci. je vidět, že se licence za pc v těch dobách platila 2x.
na rozdíl od dellu nejsme prodejci pc a příslušenství, neživí nás to a vyhozenými penězi za nevyužité licence se nikdo nezabýval.

druhá polovina pc se používá ve výrobě, kde jsou různé pc podle potřeb každého stroje od desítek různých dodavatelů. jejich pc pochopitelně přicházejí s oem licencemi.
a je někdy tlak tyto technogie přezbrojit na stejnou poslední verzi kancelářského systému, místo toho, aby to vyrábělo. tak to jsou další licence v luftě.

o jaký objem trhu může jít? do domácností jde polovina instalací windows, druhá polovina je v práci. z hlediska it je větší polovina z toho jednoduchých zaměstnání (praha a ostatní kancelářské krysy)
zbylá menší polovina částečně využívá nezajímavé embedded windows, ale hlavně jde o případy, kde pc není hlavní ozdobou kancl stolu, ale jen podružným krámem nějakého zařízení / pracoviště.
(nevědoucí občan 1.kategorie, který v životě neviděl fabriku, ať si udělá na 1.máje exkurzi)

k ceně: legální cena originální edice je 100kč, přiznal to sám m$.
tolik totiž stojí licence win7 pro miliardový trh v číně, který by tam za zdejších 3.000 kč (za oem bez ms supportu!) neprodal ani kus. mají svůj blok keys, ty nejdou použít na média ze zbytku světa, ať si ms úplně nezkazí trh.
takže ať už přeprodejci kšeftují s čímkoliv a říkají tomu jakkoliv, je to správná cena.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny