Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doporučte UHD Smart TV 49", kolem 15k peněz českých

Je to ale pro manželku - naučí se s tím žít

SaphiOS je specialni, bud vyhovuje nebo ne. Kdyz jsem mel SaphiOS poprve moc mi to nesedlo, ale naopak pritelkyne si na neho zvykla behem dne.
Ale jde o stabilni a slusne optimizovany OS, neni tak narocny jak OS na zaklade Android cimz je docela svyzny. O proti jinym znackam nemas v SaphiOS tolik reklam a prebytecneho balastu.

Prepinani programu etc bych rekl ze je za tu cenu normalni a reaktivni o proti dnesni konkurenci. Nepocitaje nekdy trochu nelogicke provedeni menu by mohlo jit ale o OS adaptovany na tve pozadavky.
Vim ze je to behem corona skoro nemozne, ale urcite bych pred uvahou koupy nejdrive ten SaphiOS "nekde" zhledl at to neni zajic v pytli.
Dalkove ovladani mohlo mit take lepsi provedeni, neni nejhorsi ale existuji lepsi. (ale zde jde spise o osobni preference ktere nemohu urcit za tebe, nekdo preferuje vetsi ovladacky, nekdo slim, je to ruzne)

Take bych se vratil k tomu "uhlu pohledu". VA je technicky vic omezen jako IPS, ale o proti tve LG si nemyslim ze bude horsi. LCD panely VA, MVA etc se v tomto smeru hodne zlepsili a to i po strance spotreby. Jestli se na TV vylozene nedivas z boku by jsi nemel mit problem.

Jak to nastaveni zhruba vypada jde videt zde :

Tak i tak ten rozdil o proti tve dosavadni bude podstany a uvidis ho, hlavne hloubce cerne (kontrastu) a v plynulosti obrazu, zivejsi barvy. Pak je to TV za nejakych 11K, nemuzes cekat zazraky coz vylozene neznamena, kdyz spustis TV ze bude mit horsi obraz nebo uvidis rozdil mezi tvou TV a za 18K.

PS: Jinak v obyvacim pokoji mam take Philips s Ambilight, a uz bych ho z ruky nedal :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny