Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doporučte UHD Smart TV 49", kolem 15k peněz českých

Jak je to u SaphiOS s aplikacemi - co vse je dostupne?

V podstatě je to LINUX až na aplikace pro IPTV tam nenajdeš nic zajímavého, není to třeba jako na tvé Samsung s OS tizen.
Ale pro ty nenáročné máš základní aplikace Netflix, PrimeVideo, Youtube. Jestli se nepletu třeba Disney+ není na SaphiOS dostupný.

Jinak v limitu mi prijde zajimave tohle TCL

TCL umí udělat prostě dobrou reklamu a funguje tzv "psychologicky-marketing".
Ale jak píšu níže, na velmi základním až LOW-COST HW. U televizi TCL 55 a výše bych určitě doporučil D-Led jak Edge-Led (osvícení rámu , clouding, nerovnoměrnost).

Ono, když se člověk podívá na popisek tak je to hodně lákavé to se musí nechat ale realita je trochu jiná.
Třeba LocalDimming. Super funkce, ale když má víc podsvětlených zón (= víc jak 100, 300 atd dle velikosti obrazovky), nakých 35 na několik milionu pixelů a 55 nestojí ani za řeč, ale je to LocalDimming že jo ? Tak to tak prodávají a dají tomu ještě název PRO aby to melo šmrnc. Často zmiňují 10BIT panel ale v realitě jde klasický 8Bit + FRC.

HDR10+ & DolbyVison k podpoře dynamického obrazu (čtení metadones) to je taky super což si člověk řekne "výborně, toto nemá ani dražší Samsung", ale k čemu ti je HDR s 300 nits ? K tomu optimizace je velmi průměrná. TCL nemá zdaleka tak propracované algoritmy jako ostatni výrobci což dělá svou část ceny kde LG, Panasonic nebo SONY do nich investují opravdu miliony $. Spusta uživatelů na Firmware 36* trpěla prepaleným obrazem v HDR což bylo opraveno až teď v prosinci updatem na V606. (TCL vydává jeden společný Firmware na všechny televizory kupříkladu RT51 což dělá nějakých 15 různých modelů)

Nebo tam vidím "PPI 2000" což taky není zcela exaktní když cela pominu ze každý vyrobce "picture performance" měří a pojmenováná jak chce. PPindex u TCL se spousti jen pri funkci PQ a to je okolo 1600. Jakakoliv TV s chipem MEMC (ktery TCL zpravidla neosazuje aby usetril) a PPI 1000 bude mit plynulejsi obraz.

A TCL tady s tou svou komerční taktikou ty TV umí prodat protože ví, že lidem stačí pěkný obrázek a hodne funkci v popisku. V Cr nejsou tak zname jako jinde ve světě, ale je to druhý nebo třetí největší prodejce televizi vůbec.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny