Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak z Aliexpresu bych elektroniku nikdy nekupoval,pár věcí sem koupil i známí a nedopadlo to dobře i…
sambilionk 11.01.2021 22:26
sambilionk
Počítač je v záruce, ale nevím, kam se obrátit. Přesně co píšu dole. Z těhle úžasných nabídek jsem… poslední
Potkan007 12.01.2021 18:58
Potkan007
Díky za názory. ;-) Clo by nebyl problém, tamní větší shopy mají sklady v EU, stačí jen zatrhnout,…
Aleš 12.01.2021 02:40
Aleš
No koupil sem MP4 s LCD displejem,diktafon,videa atd.Přišla a místo udávanejch nesmyslnejch 70 hodin… nový
sambilionk 12.01.2021 15:54
sambilionk
Mně to jako až tak skvělá nabídka nepřijde. Nemožnost si ho předem zkusit, reálná neexistence 14 dní… nový
Potkan007 12.01.2021 18:45
Potkan007

Tak z Aliexpresu bych elektroniku nikdy nekupoval,pár věcí sem koupil i známí a nedopadlo to dobře i když vrátili prachy nakonec,kupuju tam celkem hodně ale elektroniku nikdy více.:-)

(a to nemluvím o tom že můžeš i vyhořet protože nevíš co tam číňan použil za baterku atd.:-)

Komenty u toho ntb si jistě četl (překlad) ......

T Barva: 16G RAM 256G SSD Dodávky Od: Čína Model procesoru: Intel I7 Logistika: DHL nový počítač je vadný: 1. Připojení Wi-Fi nefunguje; 2. nerozpozná periferní hardware a následně neumožňuje bezpečné odebrání; Jsem v kontaktu s prodejcem, ale problémy jsem zatím nevyřešil. Utratil jsem spoustu peněz a jsem opravdu zklamaný. Otevřený spor, aby nedošlo k poškození prodejce, který se snaží poskytnout pomoc. Počítač je v záruce, ale nevím, kam se obrátit.

Počítač je v záruce, ale nevím, kam se obrátit.

Přesně co píšu dole. Z těhle úžasných nabídek jsem vyrostl, radši si zaplatím o něco víc za značku, která bude fungovat a kdyby ne, mám koho kontaktovat ohledně záruky.

Na diagnostiku do auta mám zázrak z Číny podobného ražení, dotykové fullHD IPS, Atom x5-Z8300, 4 GB RAM, stálo to kousek přes 4000. Parametrově nepřekonatelné, ale člověk to začne používat a zjistí, že repráček dosahuje hlasitosti bez přehánění na úrovni peckových sluchátek, mikrofon skoro hluchý, maximální jas displeje tak do šera v místnosti, když hnu víkem, odpadne klávesnice, potřebuje to driver síťovky z Číny, s generickým, co cpe Microsoft v aktualizacích, to nenajde wifi sítě. A že ho cpe Microsoft statečně, dvakrát do měsíce v updatech přiběhne ovladač z roku 2019, potom nejde wifi, musím mu bokem cpát ovladač z roku 2015 a za dva týdny znovu i když jsem ho zakázal aktualizovat, jak jen to šlo.
Ve výsledku mám papírově super zařízení, které je za trest používat kvůli chybám, které z obrázků nejdou vykoukat.

Díky za názory. ;-)

Clo by nebyl problém, tamní větší shopy mají sklady v EU, stačí jen zatrhnout, odkud to chci poslat. 8-)
Shop bych si také prověřil, tohle byl jen odkaz na stroj, koupil bych to z jiného.

Přišla mi nedávno z Číny gumová klávesnice, i když to byl jen takový pokus a ani jsem nepočítal, že to pošlou a když, tak že to bude to, co jsem chtěl, a když, tak že to bude funkční. Ale přišlo. Sice to letělo z Číny do Ruska a odtamtud pozemní dopravou, ale kupodivu ani nešlo poznat, že to cestovalo takovou štreku (32 dní), obal nijak nepoškozen. A klávesnice mě taky překvapila. Windows ji hned poznal a nejen, že funguje všechno, jak má, ale dokonce ta guma ani nesmrdí, což býval dříve častý problém čínských produktů.

[Kl-vesnice-1.png]

[Kl-vesnice-2.png]

[Kl-vesnice-3.png]

Proto uvažuji i o něčem dražším.

Ale prozatím tedy ještě zůstanu u levnějších kousků, sloužících spíše k prověření serióznosti Číňana a dopravce. ;-)

No koupil sem MP4 s LCD displejem,diktafon,videa atd.Přišla a místo udávanejch nesmyslnejch 70 hodin provozu na letáku a reálnýmu co se psal ve specufikaci 20 hodin vydrží pouze max 2 hodiny,flashku to jednou přečte pak zas ne ,Mp3 soubory se začnou přehrávat pokaždé od prvního a nemožno to změnit.Zvuk sice perfektní to musím uznat,ovšem s těma vlastnostma v reálu k ničemu,beru že si něco přidaj na chvále a že s tím mizerným displejem to není na funkce videa,ale nemá to hlavní výdrž na jedno nabití a že si to bude alspoň pamatovat ty Mp3 od poslední tj hafo funcí k ničemu každá ve finále.

Známej zkusil SSD 500GB no přišel jenže po zapojení tam měl 20GB (vrátili prachy prej omyl ale na SSD bylo těch 500GB napsanejch),flashky za pár šupů sem taky vyzkoušel i když mě to dost lidí nedoporučovalo,no 64GB jako funguje v mobilu,jenže se sama odpojuje a připojuje jak chce,takže sem si defakto potvrdil že to je to co každej zmiňoval po gorech atd.Je to levný a proto to tak vypadá taky s nějakejma funkcema a výdrží,třeba sluchátka maj číňani super už od 200 jenže tam se toho pohnojit moc nedá.=D

Mně to jako až tak skvělá nabídka nepřijde. Nemožnost si ho předem zkusit, reálná neexistence 14 dní na vrácení zboží, extrémně problematická reklamace v roční záruce, jak už tu je napsáno, tak sice naskládaná hromada operační paměti a terové SSD, ale pětiletý Skylake a pochybuju, že to SSD bude zrovna špičkové M.2 PCIe.

O čtyři tisíce dráž jsem koupil tady u nás Lenovo s výkonnějším a úspornějším Ryzenem 4500U. Má sice jen 8 GB RAM a 512GB SSD, ale slušné zpracování, dvouletou záruku, mám skoro jistotu, že kdyby něco, bude Lenovo za rok a půl ještě existovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru