Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak najít v PC ztracený soubor

Dobrý den!
Prosím vás, jak najdu ve WIN 10 nějaký soubor, o kterém vím na 100%, že na HDD PC je, ale nevím kde. Já už jsem ho našel (jednalo se o soubor v EXCEL), ale jen náhodou. Jde o to, že když dám hledat (vlevo dole lupu) " *.xls, tak mi najde pár (asi 15) excelovských souborů ( já jich mám v PC snad 1000) a pak mě hodí na internet. Můžu nějak z toho vyhledávaní souboru na PC vyloučit internet? Opravdu jak píšu, soubor jsem nakonec našel, ale i když jsem znal jeho název, ten pitomý vyhledávač WIN 10 mi ho nenašel a jen mě házel na internet. Jinak, kdybych ve WIN XP, neznal název, dal bych "*.xls" tak on mi vytáhne všechny soubory v excelu a já můžu hledat. Tato možnost ve WIN 10 už není? Nebo blbě hledám

děkuji moc a předem všem, kteří si myslí, že jsem pitomec (asi je to pravda) nepíšte, opravdu ocením jen přímé rady odborníku

Předmět Autor Datum
Hezký den, nejsem "odborník", ale myslím si, že podmínky hledání lze nastavit (zadat do příkazového…
FeRi22 15.01.2021 06:39
FeRi22
Doporučuju používat nějaký normální správce souborů (Total Commander, MultiCommander, Ultimate Comma…
host 15.01.2021 08:15
host
...možná zkusit ještě příponu *.xlsx ...
_dědek 15.01.2021 08:36
_dědek
Nebo rafinovaně *.xls* 8-)
host 15.01.2021 08:38
host
Nainštaluj si Everything, s tým nájdeš všetko.
poihu 15.01.2021 09:15
poihu
Zapni si Indexovanie, Vlastnosti - disk C:\, dlho to trvá, ale dole v lište, lupa, Search, súbory, z…
Nuda 15.01.2021 09:24
Nuda
Měl jsi jej otevřený v excelu? Pak si spusť excel a podívej se do dříve otevřených souborů poslední
Jan Fiala 15.01.2021 10:24
Jan Fiala

Hezký den,
nejsem "odborník", ale myslím si, že podmínky hledání lze nastavit (zadat do příkazového řádku start ms-settings:cortana-windowssearch, nebo spustit příkaz ms-settings:cortana-windowssearch, anebo vyhledat v Nastaveních Hledání -> Hledání ve Windows). Já ale stejně nedám dopustit na TotalCommandera, ten mi našel vždy všechno!

Zapni si Indexovanie, Vlastnosti - disk C:\, dlho to trvá, ale dole v lište, lupa, Search, súbory, zložky vyhľadá takmer okamžite. (Hlavne na flešovom SSD). Musíš mať spustený Search pre Cortanu v Services.

Lamy robia večnú chybu, nacpú si svoje súbory priamo do programových zložiek na systémový, primárny oddiel, kde si ich spolu čičíkajú, vzájomne batolia so systémom na C:\ Ak sa sprzní do modrej smrti systém, škodná, nejaký iný zádrh, spanikária obnovou z nejakého posledného bodu apod., pritom na 90% prídu o svoje dáta lebo ich nenájdu hoci sú na primárnom oddiele.

Ideálne je mať vlastné súbory uložené na druhom logickom oddiele, logicky rozdeleného pevného disku alebo sekundárnom fyzickom pevnom disku, napríklad aj súbory pre pre balík MS Office a spol., zaindexovať si komplet túto svoju zložku "Moje dokumenty" pomocou Indexácie W10. (Detto je Indexácia dlhšia onánia).

https://windowsreport.com/indexing-windows-8/

Potom si na plochu monitora odošli zástupcu ikony Knižnice - MS Office:

C:\Users\užívateľ\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Libraries\Documents.library-ms

kde v konečnom výsledku hore do lupy vyhľadávania zadáš text či príponu súboru a máš v Documents.library-ms zobrazenú komplet ponuku dokladov v ktorých sa nachádza čo i len skrátený výraz, prípona a spol. znakov, fontov, v ktorom sa nachádza tebou hľadaný text. Zobrazené podľa dátumu apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru