Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem QNAP - ako vytvorit RAID1

Moment, pochopil jsem, že ten snímek je inkrementální a hodně sofistikovaný, takže potřebuje jenom zlomek místa oproti prosté kopii, tudíž třeba takových 20% z celého objemu disku by mělo stačit. A snímkování QNAP prezentuje jako účinnou ochranu před ransomwiry.

Ten admin oddíl jsem nepochopil, vždyť když bude na něj synchronizovat data v rámci NAS, tak budu potřebovat přesně 2x tolik místa, tudíž 4x méně něž je celkový objem disků a navíc přístup na NAS bez HDMI nikdy nemůže být 100% bezpečný, jelikož ransomware může zaútočit zrovna v moment, kdy budu data synchronizovat. Pokud by bylo 100% bezpečné kopírování v rámci disků, tak pak nemá smysl RAID1, ale spíše ruční kopírování z Disku1 na Disk2. Bohužel SOHO NASy HDMI nemají, takže připojit jenom klávesnici, myš a monitor, není možné a přístup přes síť je vždy riziko. Nebo není?

PS: Jak načtu data z NASu na jiném stroji, když podpora QNAPu o tom nic neví a pravděpodobnost podobné záchrany je dle nich stejně mizivá pro všechny varianty? Jiné zdroje zase tvrdí, že u statického a hustého svazku to jde celkem lehce, ale u tenkého je to skoro nemožné? Máš s tím nějaké praktické zkušenosti?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny