Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí HDD disk není vidět

Dobrý den, mám jeden problém. Mám externí HDD disk, je prázdný, je na něm nahraná jenom příručka k používání, a i ta se smazala naformátováním. Když ho připojím k počítači, tak disk není vidět. Disk začne fungovat, začne modře svítit, hrčí, ve Windows se objeví, že jsem připojil disk, který můžu zase odpojit, ale jinak ho nevidím (Tento počítač ho neukazuje, a nevím, jak k disku přistupovat).

Je možné, že to souvisí s tím, že jsem kdysi disk připojil k satelitu, který ho několikrát naformátoval. Nicméně disk nefungoval ani na tom satelitu, byť jsem ho naformátoval několikrát. Fungoval ovšem při připojení k PC ještě předtím, než jsem ho připojil k satelitu, takže je možné, že je to tím formátováním. Jenže nevím, jak ho teď naformátovat zpátky, když ten disk nevidím.

Zkoušel jsem to na dvou noteboocích, na každém ve třech USB zdířkách. Disk má asi 2 terabajty, jde o 2,5palcový SATA disk černé barvy značky Verbatim, model je „Model# 53177 2TB STZAAA“, čárový kód „S/N: 531778153502531“. Při odpojování vidím, že se na jednom počítači jmenuje „Device“ a na druhém počítači „Portable USB 3.0 Drive“.

Disk je sice prázdný, takže na něm aspoň nemám žádná data, ale stejně mi přijde škoda ho vyhodit, protože má velkou kapacitu. Maximálně, že bych ho donesl do servisu k opravě.

Poradíte, co by se s tím dalo dělat? Děkuji za všechny rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny