Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí disk WD Elements 10B8 USB nemá viditelný oddíl ve Windows 8.1

Main Gááát, ešte furt nemáš opravený zavádzač ani si neskúsil data recovery?

MiniTool Partition Wizard Technician 12.3 toto všetko dokáže.
MTPWv12.3Tech.zip

1./Opraviť pošahaný zavádzací sektor oddielu, aj ak je v RAW formáte.

2./Obnoviť prvé sektory MBR/GPT.

4./Obnoviť dáta z pošahaných logických oddielov, čiže nástroj Data Recovery je detto implementovanou súčasťou minitool.

5./Zarovnať oddiely (align partition), skontrolovať vadné sektory,

6./Mazať a vytvárať oddiely, rozťahovať, spájať deliť na logické oddiely.

-----------------------

V prípade ak nepoužívaš viac, ako štyri primárne logické oddiely alebo veľkokapacitné disky nad 3TiB, potom ti stačí MBR. GPT nasekaný moloch pre Uefi je na domáce pomery zhovadilosť, neopodstatnená blbosť, ktorá má údajne ochrániť bootmanažéra s nultým sektorom na aktívnom oddiele so zavádzačom pred rootkitmi, škodnou a inými obštrukciami. (Ideálne je mať Image, bitovú, čistú zálohu aktívneho a primárneho oddielu pre x64 bit. OS niekde bkom. Obnova z Image každý problém istí, tiež platí toto "GPT" aj pre externé disky).

Raid v NAS úložisku na domáce podmienky je detto čistá zhovadilosť, plytvanie úložiskom lebo stačí bežná, komprimovaná záloha na osobné dáta rozdielovou alebo prírastkovou metódou. Ložiská hdd vydržia večne ak sa s nimi normálne zaobchádza, netrieska o zem ešte s nezaparkovanými hlavičkami, hlavne externé úložiská sa SW odpájajú od PC v 1.rade po skončení zápisov, metadát a v 2. z napájania.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny