Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klonování SATA HDD na M2.NVMe

Jak naklonovat 500 GB SATA HDD na 500 GB M2.NVMe? Jedná se o pokračovaní vlákna https://pc.poradna.net/questions/2960077-jaky-m2-nvme-disk-480-512-gb-do-hp-elitedesk-705-g4-dm-4kv29ea-bcm, na které až nyní došla řada.

Potřeboval bych poradit, jak nejlépe naklonovat původní 500 GB SATA HDD s dosud nenainstalovaným a neaktivovaným Windows bez toho, aby začala instalace na původním disku, t.j. jak nabootovat z flash disku nějaký klonovací program (Acronics True Image?) včetně "donucení" nabootování z flash disku (funkční klávesa a nastavení BIOS). Oba disky jsou již v PC, před "ostrým" klonováním SATA HDD pro jistotu odpojím a připojím až pokud budu mít jistotu, že pokaždé dokáží nabootovat z flash disku a nespustit náhodou instalaci Windows z HDD, popřípadě mohu původní disk připojit v rámečku přes USB. Někde jsem ale četl, že klonování Acronicsem je možné jenom u MBR disků, ale u GPT jej nelze použít, a nikde nemohu najít, jaký systém je na instalačním HDD u HP Elitedesk 705 G5 a jak postupovat v případě GPT.

Předpokládám, že tady je dost specialistů, kteří s HP produkty pracují a setkali se i s Elitedesky, takže to možná budou vědět a poradí mi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny