Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win 7 co nejmenší zátěž?

Ahoj, mám na starším PC Win 7. Chci tady poradit co udělat, kromě investice do hardware, aby mi systém ubíral co nejméně systémových prostředků.
Takže podotázky:
1. Mám instalovat aktualizace, nebo se na ně vyprdnout? Případně jestli jen SP1, nebo jestli je někde seznam aktualizací které nainstalovat a nezatěžují systém?
2. Služby. Jsou některé služby systému, které jsou pro běžného uživatele nepotřebné? (třeba jako zakázat Win Update, když už nepotřebujete nic instalovat)
3. Je ještě nějaká možnost jak staršímu počítači zlepšit výkon?

Díky za vaše rady a tipy :) + jako bonus 4. Můžete poradit nenáročný prohlížeč internetu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Čo znamená pojem "starší" HW? W7 x64 bit. SP1 SP2 s komplet zálohami (BypassESU-v11.7z/pass:2020) i… poslední
Nuda 25.01.2021 10:22
Nuda

Čo znamená pojem "starší" HW?

W7 x64 bit. SP1 SP2 s komplet zálohami (BypassESU-v11.7z/pass:2020) ide ako raketa na HW z roku 2008, dvojjadro 2.3GHz 3GB RAM 5400ot.min. hdd v prípade, ak je určený na bežné surfovanie browserom FF od Mozilla, textové, tabuľkové kalkulátory, editory, balík MS Office použitý ako lacný písací stroj kto má tlačiareň, účtovný SW, dokonca veselo utiahne balík CorelDraw, nejaké igrájem v šášliky s morom Fritz/Rybka.

V prípade vyladeného W7 je možné vhodným Defragmentovacím SW na pomalom ložisku 5400ot. hdd, premiestniť kernel, bootmanažéra, Registre, systémové dll tesne na rýchly okraj magnetických plotní, čím sa evidentne urýchli štart/reštart systému, cca do 20 sec., do grafického prostredia W7 od načítana Bios. https://www.disktrix.com/
UltimateDefrag Version 6 je určený skúsenejším užívateľom v prípade, ak majú v úmysle manuálne "vyšperkovať" uloženie systémových dát podľa priorít bootovania na plotniach.

- Je nutné nastaviť swap a pagefile na min.4096MB aj na ostatných logických oddieloch ale aj v roote primárneho oddielu C:\ v prípade osadenej 3GB-4GB RAM.

- Vhodné je ponechávať po reštarte OS v rýchlej RAM naťahaný SW na pozadí, ktorý sa pravidelne otvára a teda používa, aby sa nemusel zakaždým kliknutím na zástupcu *exe extrahovať/dekompilovať z hdd do RAM. (Mierne pokročilým užívateľom).

Na korekčnú úpravu sedmy:

Autoruns.zip,
Dism++ v Expert Mode,

čistenie OS:cleanmgr+
https://www.majorgeeks.com/files/details/cleanmgr.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru