Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s hlučností ventilátoru Noctua na CPU

A úplně přesně jak píšeš = boostuje kvůli každé kravině, každému spuštění čehokoliv, jakéhokoliv programu, pokaždé reaguje chladič na to zvýšením otáček a je to hodně slyšet...což Intel nikdy nedělal.

Uz od Skylake to Intel dela taky, normalne mas minimalne dva stavy frekvence procesoru a ani Intel se standardne nedokaze udrzet na nizke frekvenci trvale, ikdyz nic nedela. Ale fakt je, ze na Intelu mi pouha zmena frekvence na vyssi hodnotu nehnula okamzite s teplotou jako u AMD. Bych rekl, ale ze tohle prave souvisi s tim, jak jsou nastaveny teplotni senzory na tech procesorech a ne, ze by se procesor jako takovy choval jinak.

Urcite, to co radi Hasek, pohrat si s napetim, je mozna cesta, nakonec Ryzen to podporuje a umoznuje to podvoltovat.

Druha vec, ktera me napadla, jestli jsi nainstaloval ovladace i se schematem napajeni a mas v moznostech napajeni nastaven plan pro Ryzen. Neni to sice dokonale reseni, ale melo by to trochu pomoct. Problem je v tomto pripade u Microsoftu, ktery si nedokaze ve Windows poradit s vicejadrovyma procesorama a scheduler na nich nepracuje optimalne. Vim, ze to priznivci AMD hodne na webu resili a AMD na to konto i spolupracuje s Microsoftem, aby se situace zlepsila. Myslim, ze jsem i nekde cetl, ze snad ve Win10 20H2 by uz nejake vylepseni byt melo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny