Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fedora "appstore"

Máš nastavené nějaké blbé barevné schéma, proto prd vidíš. Nemám problém s tím. I když poslední dobou mám trošku problémy s Mate, nějak blbě zachází s pamětí. Zatím jsem to moc dlouho neřešil, ale asi se mi něco podělalo v profilu, páč když založím nového uživatele, tam jede v pohodě. Ale kupa nastavení Fusion je v hajzlu...

Zkus jiná barevná schémata, na mne to dělá dojem, že máš písmo jen neviditelné. Nainstalovat Plasmu jsi zkoušel? Ta je podle mne nejlepší GUI co v Linuxu existuje, ale zase fakt, že pro MATE stačí slabší stroj. Co zkusit Gnome, mi teda nesedlo ale aspoň zkusit, jestli v těch programech něco uvidíš. Zkus nepoužívat ta módní černá barevná schémata, leccos ti tam pak zmizí. Ne všechny programy dovedou se přizpůsobit barevnému schématu typu tma.

Dnfdragora jsem právě spustil v pohodě i v malém okně. Nepouštěj jí přes sudo, ono si to o heslo roota řekne samo, takhle je to nebezpečné. A když to pouštíš pod Frameworkem QT, máš všechny knihovny QT správně nqinstalované? QT a Mate se někdy nesnáší, měl bys spíš preferovat GTK. QT je přírodní prostředí Plasmy.

PS: Když máš nějaké prvky "za rohem" a nejde to resizovat (nesetkal jsem se teda s tím osobně), tak při stisku Alt + kdekoliv levá packa myši a když to držíš, jde tím hejbat, ne jen za titulkový pruh. Funguje snad ve všech GUI.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny