Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fedora "appstore"

No to neni.

MATE je pokracovatelem GNOME (2). Vzniklo v dobe, kdy GNOME preslo na nove rozhrani zname jako Gnome Shell. Tvurci, se pokud vim, snazili zustat kompatibilni s Gnome Shellem, ale zaroven neopoustet ideje puvodniho GNOME.
To ze se Gnome Shell ispiruje Applem, to snad vidi kazdy, o tom vubec debatu vest nehodlam.

Cinnamon je puvodni prostredi Linuxu Mint, pripomenme, ze Ubuntu se rozhodlo vytvorit fork Gnome Shellu nazvany Unity a stejne i Mint si udelal vlastni fork nazvany Cinnamon.

---

A jsme zase u toho, co furt rikam, misto jednoho funkcniho prostredi vzniklo spousta klonu a ani jeden neni bez chyb. Mozna az na ten Gnome Shell, ovsem to je takova nekonfigurovatelna blitka, presne ve stylu Apple, takhle to bude a jestli se vam to nelibi, tak jdete jinam. To respektuju, ale nelibi se mi to prostredi ani trochu.

---

Jo, ja jsem KDE pouzival, tenkrat to bylo nejpouzitelnejsi graficke prostredi na linuxu, ale pak prislo KDE4 a vsechno bylo jinak a to doslova. Mozna dostali autori pres prsty a KDE5 (plasma) je jinde, ale ja uz nemel odvahu.

---

Zmena v grafickem prostredi Windows byla odjakziva postupna a kazde dalsi Windows navazovaly na ty predchozi. Az u Windows 8 doslo k rapidni zmene, ovsem zrovna fanousky linuxu to preci musi nechavat zcela klidnymi, tam se podobne veletoce deji kazdych par let, kam se Microsoft se svyma Windows hrabe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny