Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvuková stopa

Zdravím,
Když mám seriál v originál v angličtině a chci ho mít v češtině, tak jak to mám udělat, když nikde není napsáno vybrat jatyk? Kde třeba mohu získam zvukovvou stopu CZ? A ten seriál nikde není k mání v CZ Děkuji za rady:-)

Předmět Autor Datum
Můžeš si ho sám nadabovat.
Hanyse.k 01.02.2021 14:20
Hanyse.k
A co se chceš dozvědět nového oproti: https://www.zive.cz/poradna/zvukova-stopa/sc-20-cq-692621/defa…
Wikan 01.02.2021 14:31
Wikan
Pokud je čeština ve videu, stačí ji vybrat způsobem daným přehrávačem (a pro příště v pořadí prefere… poslední
ml1 01.02.2021 14:47
ml1

Pokud je čeština ve videu, stačí ji vybrat způsobem daným přehrávačem (a pro příště v pořadí preferencí nastavit CZ, SK na začátek, pokud nějaké takové nastavení existuje).
Pokud tam česká stopa neni, tak prostě neni a nejde ji vybrat. Pokud existuje (tj. seriál byl někdy namluvený do češtiny) tak nezbývá než hledat (ideálně u toho kdo si dabing zadal, jestli nenabízí DVD nebo jinou distribuci, případně někde po internetu (pokud je to ale něco, co se (česky) vysílalo před 20 lety, bude dost velký úspěch najít to i jenom anglicky)).
Dotaz je velmi obecný na nějaké konkrétní rady (co je to za seriál, na jakém nosiči (je v PC nebo videopřehrávači (DVD/BD), jaký sw pro přehrávání), ...). Třeba ve VLC se dá z obrazových i zvukových (a dalších) stop pohodlně vybírat po stisknutí levého tlačítka myši (ne vždy je česká stopa označená jako CZ takže automatika selže; zažil jsem třeba, že česká stopa byla označená jako maďarština), pokud je stopa oddělená, dá se přehrávat souběžně (obvykle tak bývají titulky, ale zvuk v externím souboru by to taky mělo umět).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru