Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Outlook - sledování

Zdravím všechny, v mém blízkém okolí došlo k odhalení, že zaměstnavatel sleduje obsah emailů svých zaměstnanců - formou, že jednomu kolegovi chodí do jeho schránky i emaily ostatních kolegů, bez jejich vědomí. Spíše z vlastní neznalosti by mě zajímalo, jestli by mi někdo dokázal vysvětlit, jak se to dá vlastně provést ne nějaké "vyšší" úrovni? Mně je na mé uživatelské úrovni známé pouze přeposílání formou pravidla, ale to je logicky snadno odhalitelné, proto by mě to spíše ze zvědavosti zajímalo. Předěm děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Pravidlo může být i na serveru. A to jako uživatel nevidíš.
host 08.02.2021 20:13
host
Já to mám v práci taky tak. Na PC, kde nejsem denně a kde je jiná mailová adresa pro poštu, mi IT na…
Karel04 08.02.2021 21:24
Karel04
Praktictejsi by bylo, kdyby ti pripojil tu druhou schranku. Pak bys pekne videl oba ucty oddelene.
Jan Fiala 09.02.2021 06:30
Jan Fiala
Pokud firma používá třeba Microsoft 365, tak může admin sledovat jakoukoliv komunikaci a nemusí řeši…
Sharkjd 09.02.2021 12:12
Sharkjd
To sice může, ale číst obsah komunikace, i když je to pracovní mail je bez vědomí pracovníka už za h…
Jan Fiala 09.02.2021 12:19
Jan Fiala
Ak je to v pracovnej zmluve ošetrené, je to v súlade s pracovnými podmienkami. Žiadna "hrana" ani zá…
Nuda 09.02.2021 13:01
Nuda
Možná to máte na Slovensku jinak, u nás normálně nemůže https://www.otazkanapravnika.eu/pravni-blog…
Jan Fiala 09.02.2021 13:45
Jan Fiala
Je to prostě šaškárna. Zaměstnanec nesmí (bez povolení) používat zařízení zaměstnavatele k soukromý… poslední
L-Core 09.02.2021 14:48
L-Core

Já to mám v práci taky tak. Na PC, kde nejsem denně a kde je jiná mailová adresa pro poštu, mi IT nastavil na poštovním serveru přeposílání kopie na můj hlavní mail na PC v jiné kanceláři. Takže to vidím hned. Nevýhoda je, že když si sám posílám mail z PC1 na PC2, hned mi to přijde zpět na PC1 jako kopie a musím ji mazat.

Ak je to v pracovnej zmluve ošetrené, je to v súlade s pracovnými podmienkami. Žiadna "hrana" ani zákon nie je porušený.

V robote neexistuje žiadne súkromie, ani súkromie mailovej pošty, v robote treba makať, venovať sa firemným veciam, hlavne ak je zamestnávateľ výhradným majiteľom pracovných či nájomcom prenajatých firemných priestorov, PC, HW, obslužného SW, platí za energie, IS, vodné, stočné, je vlastník svojho pripojenia na net na základe firemného IĆO, vlastného servera alebo pod registrovaným r.č. a menom majiteľa spoločnosti/živnosti u providera.

Zamestnanec môže akurát v rohu slušne, potichu šúpať nožičkami, využiť služby pošty formou listových zásielok chránených príslušnými zákonmi poštového, listového tajomstva alebo využiť vlastné digitálne prístroje ak si neželá odhaľovať, špicľovať jeho ctihodné súkromie zamestnávateľom.

Je to prostě šaškárna.

Zaměstnanec nesmí (bez povolení) používat zařízení zaměstnavatele k soukromým účelům (tedy počítač, internetové připojení) a zaměstnavatel to nemá jak kontrolovat.

Jsem rád, že nejsem zaměstnanec.
A ještě stokrát raději, že nejsem zaměstnavatel. Mít zaměstnance = potenciální problémy se všech stran se na tebe jen hrnou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru