Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký disk na archivaci

1TB mi přijde málo. Velikostí to asi stačí (přinejmenším na fotky na pár let pokud se člověk s focením drží při zemi; u videí trochu pochybuju), ale když si vezmu poměr kapacita / cena tak pod 4TB vychází dost nevýhodně. Pokud bych teda neměl nějaký extra důvod (nekompatibilita s většími disky, nedostatek financí...) tak bych tak malé nekupoval.
Jen tak mimochodem, archivace prý znamená 300 let a více, to nám říkal jeden učitel na VŠ, že se to dozvěděl na konferenci archivářů (on tam měl vyzvanou přednbášku o životnosti CD ... "40 let, tomu říkáte archivace").
Tu zálohu na disky bych dělal (minimálně) dvojmo, pokud se jednomu něco stane (že by odešel fyzicky není tak pravděpodobné, jako možné poškození systému souborů nebo nechtěné smazání; na můj vkus se to stává docela často), dá se obnovit ze druhého a není nutné to pracně obovovat specializovanými nástroji. Já ještě jako kopii poslední záchrany dělám DVD nebo BD (při dnešních kartách 32-256GB je už i to BD dost malé), ale nechtěl bych se dostat do situace, že to budu muset z těchto médií obnovovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny