Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem C# a databáze

Zdravím všechny zkušené programátory :)

Vytvářím si vlastní program, ale nemám zkušenosti s připojením na databázi. Proto se obracím na Vás a prosím o radu :) Appka je psána v C# a bude desktopová. Nejspíš by bylo jednodušší jí kvůli té databázi hodit jako webovou, ale bude se hodně používat na cestách, tudíž bych radši offline verzi. Rád bych se Vás tedy zeptal, jak se poprat s databází a v čem jí udělat. Chtěl bych, aby se pokud možno do databáze nikdo jen tak nedostal a zároveň, abych jí mohl zákazníkům na dálku updatovat.

Nějaké rady ? :) Díky moc !

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pre lokálnu databázu je vhodný SQLite. Ak chceš sťažiť jej čítanie, tak sa pozeraj po builde, ktorý… poslední
moose 12.02.2021 08:26
moose

Pre lokálnu databázu je vhodný SQLite. Ak chceš sťažiť jej čítanie, tak sa pozeraj po builde, ktorý podporuje šifrovanie (https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/standard/data/sqlite/encryption?tabs=netcore-cli). Kľúč bude musieť byť aj tak na klientovi, takže to nebude neprekonateľné. Ak použiješ DP API, tak to aspoň nerozšifruje iný používateľ, než ktorému tá databáza patrí.

Aktualizovať na diaľku sa môže aplikácia sama - vystavíš webovú službu, ktorá poskytne aplikácii dáta na stiahnutie do databázy. Prístup na službu môžeš chrániť prihlásením, aby si to nestiahol ktokoľvek.

Alternatívne to môže byť implementované ako progressive web application (PWA), čo je normálna webová aplikácia, ktorá vie fungovať aj offline. Výhodou by bolo, že sa nemusí inštalovať (dá sa pripnúť na plochu). V tomto prípade je možné použiť IndexedDB ako offline úložisko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru