Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velikost disku C a D

Dopytcovi ide o rozumné, veľkostne ideálne delenie jedného fyzického disku na dva logické, primárne oddiely NTFS tabuľkou, lebo je to skromný, poctivý, pracovitý, sľušný majiteľ ščotá.

Delenie jedného fyzického disku na; I. systémový oddiel a na; II. oddiel určený pre dáta, SW, zálohy má svoje výhody, len lamy tak nečinia. Obnova aktívneho a primárneho systémového oddielu z komprimovanej zálohy situovanej po ruke na druhom oddiele v prípade čo i len nekalého, podozrivého tušenia na systémovú chybu, z jasného neba objavená chybná záplata z dielne MS, modrá smrť, nekompatibilný HW s rollup packom, škodnú, malicious, rootkit, je otázkou niekoľkých minút obnovy z poslednej 100% funkčnej Image bitovej zálohy. Stačí mať na výber dualboot v zavádzači na pevnom disku cestou vhodného Backupper SW.

Nemusí občan šáhnuť niekam hlboko do externého úložiska navyše, ak ho má manuálne odpojené kvôli ochrane pred ransomware.

Pre W10 x64 bohate stačí primárny oddiel C:\ s obsahom miesta 80GiB už aj pre max. nastavený swap, pagefile vo veľkosti 4096MiB, prípadne tiež pre spánok hiberfile.

W10 x64 potrebuje pre úspešné záplatovanie voľné miesto na C:\ nad 25GiB (25GiB voľného miesta na C:\ je spodné minimum), v opačnom prípade sa veľké záplaty nechytajú, systém ich "zhodí" po reštarte s návratom do poslednej zostavy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny