Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firefox a RSS / XML - jak nastavit otevreni/zpracovani v externim skriptu?

Jak se presouvam na novejsi pocitac, tak jsem zjistil, ze ve Firefoxu nedokazu nastavit zpracovani RSS (ani XML ) v externim skriptu.

Puvodne: kdyz jsem kliknul na ikonku RSS tak se me to (firefox) zeptalo, zda ulozit, nebo cim otevrit - rekl jsem ze otevrit, dostal jsem na vyber par moznosti a vyber Dalsi ..., v tom se mi otevrelo okno se soubory, ja po filesystemu dosplhal, kam potreboval a vybral skript, zaskrtnul ze pouzit vzdy a bylo - od te doby po klepnuti na rss se to otevrelo v tabu a nahore byla moznost spustit ten skript s URL toho RSS feedu jako parametrem. Skript pak to URL nejak zpracoval, nejak jim nakrmil ctecky a dalsi zalezitosti a vse chodilo.

Nove (76.0.1-79.0.1) mi to jen ukaze to XML (typ podle sity [application/rss+xml] [application/xml] ...) a konec.
v Preferencies / Files and Applications / applications mam seznam nekolika typu, ale XML/RSS tam neni a i kdyz jsem ho tam zkousel pridat, tak mi to stejne firefox otevre v sobe jako XML a nenecha me to otevrit v moji aplikaci. (samozrejme ze muzu z URL radky zkopirovat to URL, spustit aplikaci, pastnout to do ni, zase ji zavrit ... ale je to absolutne zbytecny opruz, IMHO prece musi byt nejaka rozumna cesta)

Da se nejak nastavit, aby kdyz FireFox narazi na stranku s mime typem [application/rss+xml] [application/xml] (pripadne dalsimi), aby URL teto stranky predal nejake lokalni aplikaci? (idealne rovnou, ale nevadilo by mi tolik ani kdyby si teda to XML nejak zobrazil a jen nabidnul spusteni te aplikace po kliknuti na neco.)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny