Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firefox a RSS / XML - jak nastavit otevreni/zpracovani v externim skriptu?

Jak se presouvam na novejsi pocitac, tak jsem zjistil, ze ve Firefoxu nedokazu nastavit zpracovani RSS (ani XML ) v externim skriptu.

Puvodne: kdyz jsem kliknul na ikonku RSS tak se me to (firefox) zeptalo, zda ulozit, nebo cim otevrit - rekl jsem ze otevrit, dostal jsem na vyber par moznosti a vyber Dalsi ..., v tom se mi otevrelo okno se soubory, ja po filesystemu dosplhal, kam potreboval a vybral skript, zaskrtnul ze pouzit vzdy a bylo - od te doby po klepnuti na rss se to otevrelo v tabu a nahore byla moznost spustit ten skript s URL toho RSS feedu jako parametrem. Skript pak to URL nejak zpracoval, nejak jim nakrmil ctecky a dalsi zalezitosti a vse chodilo.

Nove (76.0.1-79.0.1) mi to jen ukaze to XML (typ podle sity [application/rss+xml] [application/xml] ...) a konec.
v Preferencies / Files and Applications / applications mam seznam nekolika typu, ale XML/RSS tam neni a i kdyz jsem ho tam zkousel pridat, tak mi to stejne firefox otevre v sobe jako XML a nenecha me to otevrit v moji aplikaci. (samozrejme ze muzu z URL radky zkopirovat to URL, spustit aplikaci, pastnout to do ni, zase ji zavrit ... ale je to absolutne zbytecny opruz, IMHO prece musi byt nejaka rozumna cesta)

Da se nejak nastavit, aby kdyz FireFox narazi na stranku s mime typem [application/rss+xml] [application/xml] (pripadne dalsimi), aby URL teto stranky predal nejake lokalni aplikaci? (idealne rovnou, ale nevadilo by mi tolik ani kdyby si teda to XML nejak zobrazil a jen nabidnul spusteni te aplikace po kliknuti na neco.)

Předmět Autor Datum
Možná pomůže rozšíření: https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/open-in-browser/ Případně mrkni…
host 19.02.2021 08:34
host
Obavam se, ze to dela presny opak toho, co potrebuju - pokousi se to otevrit stranku v prohlizeci, z…
gilhad 19.02.2021 10:46
gilhad
Mozilla FF od podpory RSS upustila.
Nuda 19.02.2021 11:01
Nuda
Nechci od nich, aby to zobrazovali, ale aby to umoznili zobrazit normalni aplikaci. Stejne jako treb…
gilhad 19.02.2021 11:09
gilhad
Tohle není ono? Zvolíš Použít jinou... [92326-xml-png]
host 19.02.2021 11:26
host
zkousel jsem to, ale nedari se, ani kdyz dam "Always ask" - ani kdyz tam dam nejakou aplikaci. [pora…
gilhad 19.02.2021 12:02
gilhad
Zkoušel jsem šest prohlížečů, ale ten tvůj RSS zpracuje "správně" jenom Opera a Internet Explorer. J…
IQ37 19.02.2021 19:57
IQ37
Ten odkaz mi pada, ze nanecte ani server - pritom ten mi bezi normalne ... Podle w3c by to melo byt… poslední
gilhad 20.02.2021 01:25
gilhad

Obavam se, ze to dela presny opak toho, co potrebuju - pokousi se to otevrit stranku v prohlizeci, zatimco ja potrebuju otevrit stranku v externi aplikaci (misto v prohlizeci)

A ukladat na disk to taky nepotrebuju - potrebuju proste zavolat aplikaci a predat ji URL, nikoli ulozeny obsah toho URL

Priklad:
Otevru stranku: http://micro-corner.gilhad.cz/ - nahore (v cernem pruhu pod URL) je na 7. miste "RSS feed"
kliknu na to a otervre se stranka http://micro-corner.gilhad.cz/rss.xml

A byvaly doby, kdy se tam dalo nahore kliknout na tlacitko "Subscribe to this feed with" a vybrat si cim se tam subscribnout, bud nejake predvolene nesmysly, nebo si vybrat ze souboru na disku, jakou na to pouzit aplikaci (napriklad /home/gilhad/bin/rss_add.sh) ktera dostala parametr http://micro-corner.gilhad.cz/rss.xml a nejak si ho proste zpracovala (pridala do konfiguracniho souboru RSS ctecky, zalogovala, rekla ctecce at se refreshne ....) a bylo (teda ve starsich verzich firefoxu to furt takhle funguje, v nove uz ne)

A ted tam zadna takova moznost neni, jen mi to rekne, ze si mam zkopirovat tu cestu a prenest do RSS ctecky rucne. Ja bych potreboval aby se spustilo /home/gilhad/bin/rss_add.sh "http://micro-corner.gilhad.cz/rss.xml" - at uz tim, ze takovouhle stranku otevru, nebo tim, ze na ni na neco kliknu
(a to same u ostatnich RSS/Atom/... nebo application/xml+rss application/xml text/xml a podobnych mime typu)

Nechci od nich, aby to zobrazovali, ale aby to umoznili zobrazit normalni aplikaci. Stejne jako treba PDF, DOCX, nebo libovolny jiny format, ktery neumi poradne zobrazit primo.

Misto toho to RSS zpracovavaji a zobrazuji, ale nevidim zpusob, jak ho predat nejake aplikaci, co by s tim umela pracovat.

Jsem si naprosto jisty, ze v tom ukazkovem feedu na zacatku NENI

This is an RSS feed. To subscribe to it, copy its address and paste it when your feed reader asks for it. It will be updated periodically in your reader. New to feeds? Learn more.
RSS address: [nejaky input field]

ale ze zacina

 <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="assets/xml/rss.xsl" media="all"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom"><channel><title>Micro-Corner</title><link>http://micro-corner.gilhad.cz/</link><description>Stránky o mikroprocesorech a přilehlé elektronice (since 2019)</description><atom:link href="http://micro-corner.gilhad.cz/rss.xml" rel="self" type="application/rss+xml"></atom:link><language>en</language><copyright>Contents © 2021 &lt;a href="mailto:gilhad@seznam.cz"&gt;Gilhad&lt;/a&gt; </copyright><lastBuildDate>Tue, 05 Jan 2021 06:12:19 GMT</lastBuildDate><generator>Nikola (getnikola.com)</generator><docs>http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss</docs><item><title>AVR crosscompile Cobra mk3</title><link>http://micro-corner.gilhad.cz/blog/AVR/2020-09-20-AVR-crosscompile-cobra.html</link><dc:creator>Gilhad</dc:creator><description>&lt;div&gt;&lt;p&gt;Jak jsem rozcházel crosscompile na svém novém počítači podle &lt;a class="reference external" href="http://micro-corner.gilhad.cz/blog/AVR/2019-02-01-AVR-crosscompile.html"&gt;http://micro-corner.gilhad.cz/blog/AVR/2019-02-01-AVR-crosscompile.html&lt;/a&gt; - aneb příprava na další práci.&lt;/p&gt;

zkousel jsem to, ale nedari se, ani kdyz dam "Always ask" - ani kdyz tam dam nejakou aplikaci.
[poradna.png]

Server vraci typ "application/xml".
Firefox mi hlasi typ "text/xml", zobrazi to s vlastni hlavickou a jen linky (nikoli treba obrazky) a kdyz dam "View page source" tak mi to ukaze to xml ze serveru vcetne obrazku (teda img alt="logo" src="http://micro-corner.gilhad.cz/images/logo/gilhad.png" a tak), na nic se nepta, proste zobrazuje ... na prave mysitko sice nabidne i ulozeni, ale uz ne otevreni v aplikaci a kdyz to ulozi, tak jako ten obsah, nikoli URL, coz je mi na nic (protoze priste tam budou dalsi clanky)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru