Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno recovery DVD-nelze vytvorit

Zdravim, koupil jsem si nový notebook ( Fujitsu Siemens Amilo Pa 2510 ) s předinstalovanými Vistami. Všechno je o.k., jen je problém v jediné věci - systém nabízí možnost (a po každém spuštění s ní otravuje) vytvořit si recovery DVD s operačním systémem, protože k NTB žádná CD nebyla. Problém je v tom, že projdu tvorbou recovery dvd až do fáze, kdy si NTB vyžádá 1. DVD, na něj zapisuje a pak při ověřování (verify) se sekne a napíse "Write error" a shodí mě to zas do Recovery Options. Nevíte někdo co s tím ? Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máme ten istý problém. Je tam však nejaká zmienka s odkazom, že je možné zakúpiť DVD k Nooteboku FUJ… nový
nevo 27.09.2008 09:50
nevo
Tak uz jsem ten problem vyresil. Chtelo to opravdu jen DVD+R. Hodil sem tam plusovej Verbatim a uz t… nový
Matas 27.09.2008 18:17
Matas
jenom přidám svůj postřeh - uvedené modely jsme též prodávali a s uvedenou chybou jsme se také setká… poslední
warner bros 27.09.2008 21:22
warner bros
Je tam taktiež napísané, že môžeš to vykonať iba raz. nějaká úplně blbá utilitka k vytvoření instal… nový
lední brtník 27.09.2008 18:38
lední brtník

Máme ten istý problém. Je tam však nejaká zmienka s odkazom, že je možné zakúpiť DVD k Nooteboku FUJITSU AMILO Xa 2529 tak skúsime si ich objednať. Taktiež som sa stým trápil 2 dni a pri napaľovaní to nahlásilo stále chybu a koniec. Je tam taktiež napísané, že môžeš to vykonať iba raz. Takže možná sme spravili pri prvom pokuse niekde chybu a už to nepôjde. Ináč som ten Fujitsu AMILO Xa 2529 kupoval pre dcéru do Brna. Teraz len čakám, kedy dcéra zavolá, že má má nejaký problém a nebude možná obnova. Na nete nenájdeš nikde ovládače ani drivery k týmto notebookom ani na domovskej stránke. Takže si myslím, že tie DVD sú životne dôležité. Ak sa Ti podarí záloha, alebo vyriešiš problém napíš prosím na nevo@cnet.sk. Ak budem mať DVD tak Ti ich skopírujem ak Ti pomôžu.

jenom přidám svůj postřeh - uvedené modely jsme též prodávali a s uvedenou chybou jsme se také setkávali. Problém je skutečně v médiích. Použitá utilitka dělá podle vyjádření FS nějakou dvojitou kontrolu zápisu právě kvůli tomu že recovery jde udělat jenom jednou. Bohužel u běžných médií je nějaká slabší záznamová vrstva a i při sebemenší chybě zápisu to vyhodí chybovou hlášku. Nyní na to používáme DVD-R Verbatim s označením Archival

http://www.alza.cz/dvd-r-medium-verbatim-archival-g rade-photo-printable-d72537.htm

a musím zaklepat, zatím ani jeden problém s vypálením recovery.

Je tam taktiež napísané, že môžeš to vykonať iba raz.

nějaká úplně blbá utilitka k vytvoření instalačních médií. buď v klidu, je to obnovení originálního koupeného systému bez tvých dat, čili po použití takového dvd o všechna svá data přijdeš.

normální postup je vytvoření druhého logického disku (třeba zmenšením nerozděleného původního v nějakém partition manageru), vytvoření praktické adresářové struktury pro dokumenty, filmy, hudbu a ostatní data na d:, přesun dat sem a přesměrování uživatelských adresářů právě sem. (bohužel jinak šikovný program regino umí přesměrovat jen uživatelské dokumenty, což nestačí.
na obnovení systému si pak zkopíruješ instalační cd windows a použiješ svůj product-key, nebo si pořídíš nějaký ekvivalent ghosta pro klonování a zálohy disků:

http://pc.poradna.net/flash/view/1160-programy-pro- spravu-a-udrzbu-pevnych-disku
http://pc.poradna.net/question/view/267041-zalozni- image-systemu-acronis-ti#re-267062

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru