Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MSI GL62 6QD upgrade

Zdravím, chtěl bych především upgradovat RAM a přidat SSD v tomto notebooku https://www.msi.com/Laptop/GL62-6QD/Specifica... . Nyní je v notebooku 8gb (2x4gb) RAM a 1TB HDD. RAM bych chtěl upgradovat na 16gb (2x8gb) a SSD bych chtěl přidat do slotu místo DVD mechaniky, jelikož ta stejně nefunguje. Velikost SSD za nějakou rozumnou cenu především na windows a pár aplikací. Prosím tedy o radu jaké RAM a SSD vybrat, aby bylo kompatibilní?
Dále bych měl ještě 2 otázky spíše ze zvědavosti. Někde jsem tento notebook viděl i ve verzi s i7, proto by mě zajímalo, zda je možné v mém notebooku vyměnit i7 za i5? A druhá otázka je, zda by bylo možné připojit tuhle grafickou kartu https://www.czc.cz/msi-r9-270x-gaming-2g/139... k notebooku jako eGPU popřípadě jak? Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je dost primitivní nakopírovat svůj dotaz na všechna internetová fóra a snažte se. prásknou to tvoje…
lední brtník 21.02.2021 15:53
lední brtník
Omlouvám se, že jsem chtěl více dotazů z více stránek. Procesor v notebooku je i5 6300HQ, grafická… nový
Safristy 21.02.2021 16:00
Safristy
Žádnou grafiku tam externě nepřipojíš. nový
Wikan 21.02.2021 17:03
Wikan
bohužel, starou ram bys dal pryč a nahradil zbytečnými 2x8gb. notebuk nic nového neutáhne, proto si… nový
lední brtník 21.02.2021 17:04
lední brtník
Ok děkuji, tak se asi zatím spokojím s tím, jak to je a popřípadě pořídím stolní počítač na hry. poslední
Safristy 21.02.2021 17:37
Safristy

je dost primitivní nakopírovat svůj dotaz na všechna internetová fóra a snažte se. prásknou to tvoje zkrácené odkazy z živě, které sis nepohlídal.
https://www.msi.com/Laptop/GL62-6QD/Specification neuvádí, jakým procesorem je konkrétní konfigurace osazena. těch modelů existovalo více, ale to bys nesměl být líný opsat celý typ ze štítku.

výrobce v notebooku mívá rozumně sladěnou kombinaci cpu + grafická karta, obvykle na tom není co vylepšovat, až na pravděpodobné paměti ddr3 u grafiky, bohužel se při nákupu "ušetřilo". pomalý typ pamětí z toho udělal muzeální vykopávku a zastaralo to dřív, než bylo nutné.

řešením není křísit tuto zdechlinu (škoda peněz za nákup ram), ale sestavit si herní mini/stolák z toho neštěstí, co je teď na trhu (něco kolem gtx1660, nebo bazar 1060)

Omlouvám se, že jsem chtěl více dotazů z více stránek.

Procesor v notebooku je i5 6300HQ, grafická karta NVIDIA GTX950M, RAM 8GB (2x4GB) DDR4 2133Mhz a ano grafická karta je pouze DDR3. I proto bych chtěl externě vyzkoušet i tak starou R9 270X, kterou mám doma, ale je již GDDR5.

bohužel, starou ram bys dal pryč a nahradil zbytečnými 2x8gb. notebuk nic nového neutáhne, proto si nemyslím, že by tě nejvíc omezovala zrovna ram.
kupovat jednoúčelovou redukci k ntb pro starou grafiku nemá smysl: http://notebookblog.cz/technika/technologie/egpu-externi-graficka-karta-pro-notebook/
přednosti o něco většího výkonu ddr5 grafiky ti sežere pomalé připojení k ní, proto to jsou vyhozené peníze.

zvaž radši sestavení nějaké malé herní hračky, ale s energeticky účinnějšími grafikami (aspoň bazarová 1060).
starý radeon pak není dobrý ani na test že se to rozjede, protože si zahnojíš systém nekompatibilními ovladači, kterých se ještě budeš muset zbavit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru