Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem obnova dat z harddisku nefunguje

V žádném případě na disk nic nezapisovat (defragmentaci je v takové situaci blbost dělat stejně jako cokoliv jiného; spíš bych čekal formátování, nikdy se mi nestalo, že by mi nějaký systém vnucoval defragmentaci ani v situaci, kdy jsem měl disk hodně fragmentovaný).
Já bych zkusil GetDataBack (GDB), i proto, že ho mám koupený. Ale asi bych si nejdřív disk zkopíroval do souboru obrazu (zvlášť jestli je hodně fragmentovaný, bude lépe trápit disk v počítači, než disk, u kterého si nejsem jeho zdravím jistý). Obraz disku dělám většinou v tom GDB, ale jsou na to i jiné programy, případně to umí linux.
Soubor obrazu je potom možné i prohledat ručně, třeba fotky se nejlíp najdou, když se dá hledat EXIF nebo pokud se ví datum pohřešované fotky tak třeba 2020:02:22 (takto je zapsané datum v exifech). Tím se zjistí, jestli tam něco takového vůbec je. Obnovit to je věc jiná, jestli je to fragmentované a nezachovala se alokační tabulka, je to skoro nemožné, pokud je to v kuse, neni to tak složité - kdysi jsem tak obnovil 50 GB video z externího disku (skoro nového), stačilo najít začátek (ten mi prozradil GDB, tehdy jsem ho ještě koupený neměl) a zkopírovat následujících 50 giga.

Ten GDB stojí za pokus, bez zaplacení sice jenom ukáže, co na disku vidí, ale taková informace se taky hodí. Programů na takovou práci je pochopitelně víc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny