Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje mi přihlašování na Facebook

Zdravím, mám jeden velký problém. Už delší dobu mi nefunguje přihlašování na Facebook (https://www.facebook.com/). Když se chci na počítači přihlásit, tak zadám registrační e-mail a heslo, ale to heslo to nerozpozná. Facebook ví, že to jsem já, protože mi zobrazí profilovou fotku a jméno (takže e-mail je správný), ale heslo nefunguje, píše to: „Heslo, které jste zadali, není správné. Zapomněli jste heslo?

Toto mi v současnosti dělá téměř ve všech prohlížečích, ne ovšem úplně ve všech, především ve starých (neaktualizovaných) prohlížečích mi to funguje. Rovněž mi funguje přihlašování na Messenger (https://www.messenger.com/), a to nezávisle na prohlížeči. Do Messengeru přitom zadávám stejné přihlašovací údaje (stejný e-mail a stejné heslo) jako na Facebook. Takže to není tím, že bych heslo zapomněl nebo mi ho někdo změnil, heslo je v pořádku.

Zkoušel jsem se přihlásit na facebookový účet kamarádky (protože mi řekla svůj e-mail a heslo) a té to funguje úplně normálně, v každém prohlížeči. Takže to dělá jenom u mě.

Testoval jsem to na třech různých počítačích v mé domácnosti, v mnoha prohlížečích. Celkem jsem vyzkoušel šestnáct prohlížečů a funguje mi to jen v těch, které nejsou aktualizovány na poslední verzi nebo které používají staré jádro. Zkoušel jsem to v anonymních oknech, takže to není, že by si prohlížeč pamatoval staré špatné heslo nebo tak něco.

Problémy s přihlašováním se u mě projevily už někdy na konci roku 2019 nebo na začátku roku 2020, tedy asi před rokem, takže to nesouvisí s novým vzhledem Facebooku (Facebook nasadil nový vzhled až v létě 2020), blblo to už ve staré verzi. Tenkrát jsem to ale neřešil, protože mi to fungovalo ve více prohlížečích než dnes. Postupně mi ale odcházejí i ty prohlížeče, ve kterých to dosud šlo. Kupříkladu v Edgi to ještě na podzim šlo úplně normálně, ale teď už se v Edgi nepřihlásím, respektive jen na počítači, kde mám starou verzi Edge. A v těch prohlížečích, kde to funguje, mi to navíc ještě dává hnusnou nepřehlednou mobilní verzi, píše to: „Nepodporovaný prohlížeč
Používáte prohlížeč, který Facebook nepodporuje. Proto jsme vás přesměrovali na jednodušší verzi, která vám poskytne lepší prostředí.“

Mohu vás ujistit, že jednodušší a lepší to tedy skutečně není. Je to drobné, nepřehledné, nedokáže to využít celou velikost okna (monitoru). A tuto mobilní verzi mi to začalo dělat taky až na podzim. Mobilní web ovšem není ve staré verzi Edge, zde je pořád ta klasická verze pro PC. Ale bojím se, že to už nebude trvat dlouho a že to přestane fungovat i v těchto pár zbývajících prohlížečích.

Poradíte?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pomohl restart počítače? Mě když za mládí blbl počítač, zkusil sem do něj 2x udřít.
Sempron 27.02.2021 19:26
Sempron
Však jistě, že jsem počítač restartoval. Vždyť píšu, že problémy se poprvé objevily asi před rokem,…
influencer Facebooku 01.03.2021 14:18
influencer Facebooku
Zkusil bych z toho prohlížeče, kde to funguje, heslo změnit. Doufám, že heslo neobsahuje diakritiku.
jirka44 01.03.2021 14:43
jirka44
Heslo obsahuje diakritiku. Na tom je něco špatně?
influencer Facebooku 01.03.2021 14:45
influencer Facebooku
Používat nabodeníčka je vždycky riziko. Co ti brání to vyzkoušet?
jirka44 01.03.2021 14:51
jirka44
Žil jsem v domnění, že dobré heslo má mít malá a velká písmena, číslice, interpunkci a diakritiku.
influencer Facebooku 01.03.2021 14:53
influencer Facebooku
Nikolivěk. Malá, velká, číslice a speciální znaky (jako třeba @ # $ % &). Stručně řečeno, pokud nech…
jirka44 01.03.2021 15:01
jirka44
Tak jsem to teď zkusil. Dal jsem si jednoduché heslo (jenom malá a velká písmena a mezery, jinak nic…
influencer Facebooku 01.03.2021 16:43
influencer Facebooku
jedna věc je když heslo ukládáš přímo do lokálního pc do windows, ten sežere skoro všechno. asi delš…
lední brtník 01.03.2021 18:14
lední brtník
Evidentně to nějak souvisí s Chromiem. V prohlížečích se starými jádry to funguje na doméně facebook… poslední
influencer Facebooku 01.03.2021 23:24
influencer Facebooku

Však jistě, že jsem počítač restartoval. Vždyť píšu, že problémy se poprvé objevily asi před rokem, tak to dá rozum, že za ten rok jsem všechny tři počítače x-krát restartoval. Asi jsem ten text napsal moc dlouze, nikdo to teď nečte.

Ani nemám to heslo uložené v žádném prohlížečovém správci hesel, vždy ho zadávám znovu sám.

Tak jsem to teď zkusil. Dal jsem si jednoduché heslo (jenom malá a velká písmena a mezery, jinak nic), a přihlášení už mi funguje i v Opeře, zde to dosud nefungovalo.

Ale jak je to možné? Mám na počítačích Windows 10, nainstalovanou češtinu i českou klávesnici. Jsou to normální prohlížeče v českém jazyce (tedy některé z nich). A i kdyby ty prohlížeče z nějakého důvodu nepodporovaly české znaky + zvláštní znaky, jak je potom možné, že na stránce Messenger.com přihlášení fungovalo (když jsou to stejné znaky a stejný prohlížeč), a nefungovalo to jen na Facebook.com?

jedna věc je když heslo ukládáš přímo do lokálního pc do windows, ten sežere skoro všechno. asi delší dobu i anglická verze česká hesla.
ale něco jiného jiného je když ukládáš heslo do nějakého webového formuláře, který je nějak naprogramován (často lidmi v cizině, křeří nikdy nepoužili diakritiku) a má podle toho omezení na různé znaky. tipuju že ani ms lomítko "\" mu nebude chutnat.

Evidentně to nějak souvisí s Chromiem. V prohlížečích se starými jádry to funguje na doméně facebook.com i messenger.com. Ale v prohlížečích s Chromiem to jde jenom na messenger.com, ale facebook.com nikoliv. To jako dělali programátoři víc verzí na hesla, aby pro Chromium to české znaky nepodporovalo, a v jiných ano? Že by obojí dělali jiní programátoři? Divné je to. (Obrácené lomítko jsem nezkoušel.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru