Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem verifying dmi pool data .... update success

V prehodeni problem nie je, ale je to otravne to prehadzovanie, a dost blbo sa to dava do povodneho stavu. Ja najradsej robim s oddielmi z DOSu pomocou Ranish partition managera, (bootdisketu DOSu mas napr. na www.bootdisk.com, a ranish mas na www.ranish.com, pouzivaj stable verziu 2.40 a nie beta)
Je dobre zrusit oddiel na ktorom bol linux, a vytvorit nanovo, a upravit poradie oddielov v MBR tak aby ten na zaciatku disku (tam chces mat asi Win) bol ako prvy v MBR tabulke (potom ho Win oznaci ako C:) a datovy oddiel ako druhy. A treba sa uistit ze je ten prvy oddiel aktivny (v ranishi znak ">" vedla oddielu). Vsetko sa da urobit v ranishi, ak vies anglicky tak ti tam bude vsetko jasne.

Ak nevies robit s ranishom, tak spust instalaciu este raz, a ten oddiel najprv zrus a hned tam aj vytvor nanovo (a das naformatovat na NTFS, NTFS je lepsi ako FAT). Len davaj pozor aby si si nenaformatoval datovy oddiel. Oddiel s Win asi potom bude oznaceny ako D: (mozes potom este skusit ukoncit instalator (F3) a spustit to znova ci to potom neoznaci spravne, ak nie tak to je proste debilita instalatora XP a nevadi to, budes mat Win na D:

A treba sa uistit ze nemas v BIOSe nastavenu nejaku ochranu MBR (virus protection) na enabled.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny