Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PayPal rada podvod?

Dobrý večer, potřebuji poradit. Na e-bay platím kartou přes paypal a teď poprvé obchoduji mimo e-shopy a slyšela jsem o všech těch podvodech, že je platba pozdržena/pending a pak ze mě chcou vylákat peníze vydíráním atp.. A nevyznám se v tom tak potřebuji poradit jak mám postupovat, zda se jedná o tento případ.
Kupec reagoval na můj inzerát jestli mám paypal, že mi hned pošle peníze, což už je podezřelé ano. Dala jsem mu můj paypal a přišla mi platba a že je pozdržena "on hold"
"This payment is in your on hold balance. Update your shipping info or order status to get your money sooner."
Teď nerozumím tomu, jestli je pozdržena z jeho strany, protože někde zadal, že ji odešle až dostane ty shipping info (což by znamenalo, že mám odeslat zboží, bez peněz na účtu- kravina), nebo je zadržel paypal jako sprostředkovatel a já mám nějakou záruku, že už je ta platba odeslaná, odesílatel ji nemůže stornovat a co já mám dělat, abych ji dostala? Z toho eng popisu od paypalu, to chápu že bez odeslání zboží ji nedostanu, takže je to podvod? Opakuju nejedná se o žádný eshop, ale platba mezi dvěma lidmi, tam by žádné pozdržení být nemělo ne a platba by se měla připsat aniž bych já něco dělala správně?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny