Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prokazatelnou občasnou záruční vadu TV opakovvaně servis popírá, bez ohledu na důkazy na videdeozázn

To je to co jsem udělal jako první
TV signál přijímám z individuální antény na střeše Síto se ziskem 13,5 Db se simetrzačním členem a svod kolaxiálem 75 ohm.
1. Na stejné anténě, svodu a konektoru byl dlouhodobě zapojený chytrý TV Samsung uhlopříčka 102; TV Grundig led 102; Philips lcd 81 všechny TV přes setobox Emos 170. Naladěných 82 TV programů z nichž 41 vybraných uloženo do oblíbených. Všech 41 programů je trvale ve výborné kvalitě bez sekání a žádnou vadu nevykazuje. Na reklamovaném Tv mám uložených 41 programů, žádný se neseká a jejich obrazová i zvuková kvalita kromě občasného zpoždování zvuku je výborná.
Abych vyloučil vadu antény koupil jsem výkonnou anténu od Emosu se ziskem 16 Db se zabudovaným odlučovačem 5G sítí a umístnil ji na jinou část střechy a přes f konektor novým kolaxiálem jsem připojil reklamovaný Tv a po několika dnech se vada objevila znova. Anténu vylučuji.
Rušení vnějším zdrojem také mohu vyloučit, jsme malá vesnička bez jakéhokoliv průmyslu. Signál všech tří mobilních operátorú je zde tak slabý, že uvnitř budovy je možné telefon používat jen na některých místech.
Wifi internet má přístupový bod asi 3 km vzdálený a vysílá na 5 Gh, což je hodně vzdálené od TV pásem.
Zpoždění zvuku za obrazem na HDMI jsem nezkoušel, nemám žádný jiný zdroj signálu s připojením přes HDMI kromě setoboxu. Pokud by byl TV v pořádku, tak musí pracovat ve standartních podmínkách jak bylo výrobcem stanoveno, přes anténné vstup, protože má Tuner T2.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny