Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prokazatelnou občasnou záruční vadu TV opakovvaně servis popírá, bez ohledu na důkazy na videdeozázn

Dobrá den. Dotaz: Jak postupovat v případě, kdy záruční servis opakovaně vydá rozhodnutí, že výrobek nemá vadu, přesto, že vada je na pěti videozáznamech zdokumentována a servisu předem k dispozici.
TV PHILIPS je ještě půl roku v záruce a celých jeden a půl roku vykazuje občasnou vadu, zpožďování zvuku za obrazem až o 19 vteřin, což jsem na jednom z videozáznamů zdokumentoval. V různých dnech, časech a na různých programech jsem v pěti souborech natočil jako důkaz vady v každém z pěti souborů několik ukázek z několika programů. Tyto ukázky jsou k dispozici na přímo spustitelných odkazech zde:
Pátá ukázka:
https://youtu.be/fXrgXolxoOw
Čtvrtá ukázka
https://youtu.be/BI1zee0DGsU
První ukázka (tři nahrávky)zpožděného zvuku u televizoru PHILIPS ze dne 8. listopadu 2020
https://youtu.be/58InkUJk5HM

Druhá ukázka (tři nahrávky)zpožděného zvuku na televizoru PHILIPS ze dne 24. ledna 2021
https://youtu.be/HzJgNCtOA98

Třetí ukázka (4 nahrávky)zpožděného zvuku na televizoru PHILIPS ze dne 25. ledna 2021
https://youtu.be/oXXxATJpAoo

Třikrát byl TV v záruční opravě a 3x se prý vada v televizoru v servisu neobjevila a proto je prý televizor v pořádku. Vada se objevuje nepravidelně až několikrát za týden na některém ze sledovaných programů. Problémem je především její nepravidelnost a fakt, že po odpojení TV ze sítě se delší dobu, v řádu až několika týdnů neobjeví. I když púo poslední návratu ze servisu se objevila již třetí den.
Bez ohledu na vyjádření servisu důkazů o vadě mám víc než dost poraďte jak dosáhnout v této situaci zrušení kupní smlouvy, z důvodu, že ve výrobek nemám důvěru. Moje náklady reklamace jsou vysoké 6x cesta s televizí k prodejci OKAY nejblíže 33 km jen to je 200 km, které v případě neuznání závady mi nikdo neuradil a výsledek reklamací je O.
Prosím shlédněte videozáznamy z YouTube, vžijte se do mé situace a poraďte jak mám postupovat dál.

Předmět Autor Datum
Soudní znalec a žaloba. Advokát jim pošle předžalobní výzvu a to často zabere, k soudu ani nemusí do…
Kyncl 04.03.2021 10:26
Kyncl
Soudní znalec a soudní řešení přes advokáta je drahé a s nejistým výsledkem, proto toto zvažuji použ…
fanda28 04.03.2021 11:24
fanda28
Vitaj v klube, mam doma podobneho pacienta...tablet. Obcas nenabija a wifina mi nepravidelne skace,…
fleg 04.03.2021 10:37
fleg
3x ti řekli, že vada není v TV, to je dost na to, popřemýšlet o tom ze problém může pocházet odnekud…
HPET 04.03.2021 10:45
HPET
To je to co jsem udělal jako první TV signál přijímám z individuální antény na střeše Síto se ziskem…
fanda28 04.03.2021 11:17
fanda28
To je docela problematické jestli se problém projevuje až po nějaké době. SAV TV funguje tak, že po…
HPET 04.03.2021 11:27
HPET
Ano je to zásadní problém v řešení reklamace, protože to může po odpojení od sítě trvat i několik tý…
fanda28 04.03.2021 12:21
fanda28
Jestli ještě nemáš účet u PHILIPS tak se zaregistruj (budeš potrebavat výrobní číslo TV) : https://w…
HPET 04.03.2021 13:19
HPET
AAC kodek je v Cesku standardem pro DVB-T2 - i u vsech SD kanalu, nejen u HD muxu Ceske televize.
lucifer 04.03.2021 13:42
lucifer
ok.
HPET 04.03.2021 13:43
HPET
Děkuji za typ, uložím si meil s těmito údaji a použiji jej podle toho, jak bude situaci řešit reklam… poslední
fanda28 04.03.2021 20:08
fanda28
OKAY je banda (***doplnte libovolne vulgarity***), nekoupil bych tam ani tuzkovou baterku. Jinak jak…
lucifer 04.03.2021 11:35
lucifer
Se servisem jsem v kontaktu od začátku, ale stojí si za svým. V servise se vada neprojevila a proto…
fanda28 04.03.2021 11:54
fanda28
signal do TV ide odkial? prejavuje sa meskanie zvuku aj pri prehravani napr. DVD alebo ineho HDMI za…
fallon 04.03.2021 10:57
fallon
Treba počkať minimálne dva roky. V blízkej budúcnosti sa znova začne vyrábať kvalitne tak ako to bol…
Kilo.Viktor 04.03.2021 15:37
Kilo.Viktor

Soudní znalec a soudní řešení přes advokáta je drahé a s nejistým výsledkem, proto toto zvažuji použít jako poslední možnost. Je mi 77 let a peněz nemám nazbyt. Snažím se to řešit zatím mírnými prostředky. I tak mě to doposud stálo spoustu peněz, nervů a času.

Vitaj v klube, mam doma podobneho pacienta...tablet. Obcas nenabija a wifina mi nepravidelne skace, ze ani YT tam casto nejde plynulo.
3x na reklamacii, 3x sa vratil, ze zavada sa neprejavila.
Vzhladom na to, ze slo o 100 eurovy tablet do sudneho sporu nepojdem, ale stve ma to.

3x ti řekli, že vada není v TV, to je dost na to, popřemýšlet o tom ze problém může pocházet odnekud jinud.
Jakym způsobem přijímáš ten TV signál ?
Zpoždění zvuku je všude ? I na portech HDMI ?

PS: Již jsem videl zpoždění zvuku na antenim COAX ci levnych TNT ale v žádném případě to nebyl problém TV.
V prvé řadě, by doporučil provést Update TV (aktualizaci systému) na verzi z minulého tydne : 018.005.058.001 a provést reset/čistou reinstalaci televizoru.

To je to co jsem udělal jako první
TV signál přijímám z individuální antény na střeše Síto se ziskem 13,5 Db se simetrzačním členem a svod kolaxiálem 75 ohm.
1. Na stejné anténě, svodu a konektoru byl dlouhodobě zapojený chytrý TV Samsung uhlopříčka 102; TV Grundig led 102; Philips lcd 81 všechny TV přes setobox Emos 170. Naladěných 82 TV programů z nichž 41 vybraných uloženo do oblíbených. Všech 41 programů je trvale ve výborné kvalitě bez sekání a žádnou vadu nevykazuje. Na reklamovaném Tv mám uložených 41 programů, žádný se neseká a jejich obrazová i zvuková kvalita kromě občasného zpoždování zvuku je výborná.
Abych vyloučil vadu antény koupil jsem výkonnou anténu od Emosu se ziskem 16 Db se zabudovaným odlučovačem 5G sítí a umístnil ji na jinou část střechy a přes f konektor novým kolaxiálem jsem připojil reklamovaný Tv a po několika dnech se vada objevila znova. Anténu vylučuji.
Rušení vnějším zdrojem také mohu vyloučit, jsme malá vesnička bez jakéhokoliv průmyslu. Signál všech tří mobilních operátorú je zde tak slabý, že uvnitř budovy je možné telefon používat jen na některých místech.
Wifi internet má přístupový bod asi 3 km vzdálený a vysílá na 5 Gh, což je hodně vzdálené od TV pásem.
Zpoždění zvuku za obrazem na HDMI jsem nezkoušel, nemám žádný jiný zdroj signálu s připojením přes HDMI kromě setoboxu. Pokud by byl TV v pořádku, tak musí pracovat ve standartních podmínkách jak bylo výrobcem stanoveno, přes anténné vstup, protože má Tuner T2.

To je docela problematické jestli se problém projevuje až po nějaké době.
SAV TV funguje tak, že po obdržení TV, je položena obrazovkou na testovací panel (takový stůl) kde je snimana kamerou a pomocí kódu na dálkovém ovladači spustí "test režim" a zacne test.
Jestli zapojili anténu kabel a po 1h se neprojevila anomálie je označena jako OK.

V každém případě bych kontaktoval post-prodejní servis přímo Philips ne OKAY nábytek.
(v post prodejnim servisu pracuji, tak vim, že technikové těchto obchodních řetězců nejsou zrovna kvalifikovani a provádí jen základní diagnostiku. V podstatě mají za úkol jen na papírek napsat co tomu je a poslat s touto observací výrobci.
Vestsinou jde jen o kumbal na konci obchodu, kde to zapoji řezník či týpek ze zeleniny s 14 dení formaci na stole a když nevidí problem, tak to poslou zpět jako v pořádku)

Ano je to zásadní problém v řešení reklamace, protože to může po odpojení od sítě trvat i několik týdnů než se závada projeví. I když se projeví a TV by byla zapnutá, tak ji pokud se na ni v servisu podívá letmo občas, vůbec nemusí zaregistrovat, protože na dobu zpoždění má vliv i střih kamery a nebo změna pořadu na daném kanále.
Aby po krátké době v servisu se závada v řádu několika dnů projevila, by bylo vzácnou náhodou už proto, že se projeví jen někdy a jen na některém kanále. Snad nejčastěji na kanálech Primy, Barrandova a nebo Novy.
Jž jsem hledal na stránkách PHILIPSU nějakou možnost kam se obrátit, ale nic vhodného jsem nenalezl. I když v lednu 2020 jsem v této věci, několik měsíců po koupi s někým z Philipsu na téma závady komunikoval, ale to bylo asi přes napište nám, protože v emailové schránce nemám žádný kontakt
Před dvěma dny, jsem přes kontaktní stránku napsal na ústředí OKAY, odkud mi bylo sděleno, že věc byla předána k vyřízení reklamačnímu technikovi a že to bude trvat delší dobu než věc prověří.

Jestli ještě nemáš účet u PHILIPS tak se zaregistruj (budeš potrebavat výrobní číslo TV) : https://www.philips.cz/c-w/support-home
Po zaregistrování tvého produktu, budeš mít nové políčko "SERVIS" na ten klikni a výplň formular. Při deskripci problému zkus byt co nejvíce jasný a text at není příliš dlouhý.
(jak ti dojde konfirmacni mail o doruceni, tak odpověď od technika dostaneš zpravidla do 24 → 48H)

Nevím v jakém kraji bydlíš, ale zkus zavolat na servis v tvém okrese kde tě navedou na SAV : https://www.philips.cz/c-dam/b2c/suj/cz/support-home/Philips_CZ_workshops_v2.pdf. Jak muzes sam konstatovat, OKEY nabytek v seznamu SAV_Philips nefiguruje.
(nezapomen uchovat dokument z toho OKAY na kterem musí byt datum kdy TV prověřoválo, zodpovědný technik se seznamem testovaných položek , některé jsou predtisklé tak volby mojou byt jen zakrizkovane. Tyto dokumenty vzdy uchovavej, kdyby jsi pak chtel pozadat o nahradu coz byva zpravdila výměna zakladni desky zdrama a podobně " peníze se nevrací ").

PS: Ale podle popisu nemyslim že problem musí pocházet z TV příjmače a problemy s tuning chipy se projevuji jinak.
Stava se to jen u kanalu co maji u audio uvedene AAC ? To ze s eproblem projevuje zpravidla jenu 3 kanaulu taktez nepoukazuje na TV. U tech 3 kdyz se ukaze to zpozdeni zvuku klinkni na volby a porved jemné rucni doladeni.
Minimale nahrej ten posledni Update na klic USB, nach ho nainstalovat (i kdyz posledni verzi mas) a proved Hard Reset (tovarni obnoveni) → a proskenuj TV kanaly znovu.

Děkuji za typ, uložím si meil s těmito údaji a použiji jej podle toho, jak bude situaci řešit reklamační technik OKAY. Nyní bojuji za zrušení kupní smlouvy, protože snaha o opravu třikrát vazněla naprázdno.
Bydlím v Kosobudech na rozhraní středočeského a Jihočeského kraje poblíž hráze Orlické přehrady.
Zatím OKAY byl pouze zprostředkovatelem a odesilatelem TV do servisu. V současné době mám TV doma.
Co uvádíš v PS je již za hranicí mých schopností. Kde zjistím u audio uvedené AAC? Problém se nevyskytl jen u třech kanálů, uvedl jsem jen u které skupiny kanálů se projevuje nečastěji, což třeba u Primy , je také Prima Cool, prima krimi atd. U ČT 1 a ČT 24 se zpoždění objevilo jen jednou. Četnější záchyt vady je dán asi podle toho, že na ten kanál častěji koukáme a proto to vypadá, že se tam vada vyskytuje častěji.
Až se vada objeví zkusím ručně kanál doladit, to jsem nezkoušel.
Poslední verzi Update jsem během toho roku a půl dělal nekolikrát, stejně jako uvedení do továrního nastavení ke zlepšení nikdy nedošlo jen jsem měl dvě hodiny práce navíc se seřazením programů do předvoleb podle svého seznamu tak jak jsme zvyklí

Treba počkať minimálne dva roky. V blízkej budúcnosti sa znova začne vyrábať kvalitne tak ako to bolo za socializmu kedy televízot vydržal bez opravy často aj 20 rokov. Vysavač mám ešte z tej doby a je plne funkčný. Bol kupovaný pred 40 rokmi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru