Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bluray mechanika nenečte disky

Díky za reakci.

Jak jsem psal, před reinstalací/upgradem na jiný ovladač vše fungovalo, což bylo ještě dnes... Takže rozhodně nemohlo dojít k chybě čtení, ona mechanika ve hardwaru je uvedená, ale po zasunutí jakéhokoliv média se tváří, že v mechanice žádný disk není. Když poklikám tedy na mechaniku jakožto disk vložený uvnitř, mechanika se otevře se žádostí, abych disk vložil, přitom v ní dávno je. Takže je jedno, jestli se jedná o bluray disk, CD či DVD, nedetekuje ani jeden.
Stáhnul jsem tento firmware/ovladač (https://www.lg.com/cz/podpora/produkt/lg-BH16NS40 - ten z 23/12/2020 - New firmware(1.05)for BH16NS40 (SVC Code : NS50).
Měl by být tedy pro moji mechaniku, respektive nefunguje nakonec ani jeden z nich, ani novějších ani starších, přitom všechny jsou pro můj typ mechaniky. A rovněž opakuji, že jsem tedy ovladač odinstaloval se vším všudy, udělal test, zda došlo opravdu k důkladnému a správnému odinstalování ovladače (udělal jsem opět výpis pomocí EVERESTu) a po instalaci se opravdu ve výpisu hardwaru již mechanika nezobrazovala (což dokazuje úspěšné odinstalování hardwaru-ovladače). Počítač jsem následně tedy restartoval, zapnul znovu a po naběhnutí systému si počítač „nadetekoval“ hardware (mechaniku) sám od sebe a nainstaloval požadovaný a správný ovladač → I přesto se disky nedetekují, i přesto, že si počítač sám ovladač k mechanice nainstaloval sám (kupodivu úplně stejnou verzi, kterou jsem chtěl ručně instalovat) a rovněž hardware mechaniku po instalaci detekuje a tvrdí, že pracuje správně. Správně pracuje, tedy vyjíždí zajíždí, počítač ji detekuje a má nainstalovaný ovladač správný - počítačem, ovšem disky stále nenačítá a je jedno, o jaký disk jde, CD, Bluray, DVD....

Vůbec si nevím rady, kde je zakopaný pes...

p.s. - ne, že mechanika nenačte disky, jakože selže načítání nebo nedokáže disk přečíst... pokud jste mě tak pochopili. Ono ani nedojde k tomu načítání - prostě jakoby byla mechanika vyřazena z provozu, jakobych do ní žádný disk nedal - i přesto jak jsem říkal, je správně nainstalovaná, ovladač má nejaktuálnější a hardware ji detekuje a navíc jako funkční, přesto vlastně vůbec nereaguje na žádný disk a když poklikám v „tento počítač“ na ikonku CD/DVD-ROM (tedy tu mechaniku), abych si ten disk otevřel atp,. vyjede mechanika a řekne mi, ať vložím disk. Takže vlastně jakože vůbec nereaguje na disky - myslím si, že chápete, jak to myslím ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny