Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bluray mechanika nenečte disky

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Prosím, raďte jen ti, kteří opravdu mají zájem a snahu poradit a kteří nebudou radit ihned radou „kup si novou a podobně“.

Popis celé situace: Vlastním již několik let Bluray vypalovačku/mechaniku, a to HL-DT-ST BD-RE BH16NS40 ATA Device. Poslední dny ale začala vykazovat nějaké problémy, nevím, zda ona sama nebo zakoupený (ano plně lincencovaný) program DVDfab, který poslední dobou odmítal číst a ripovat bluray disky s BD+ ochranou. Nejprve jsem zkoušel přeinstalovávat daný software na různé verze a podobně, i když je nejspíš problém tam, bohužel jsem začal špekulovat i nad aktualizací ovladače k mechanice. Zjistil jsem totiž, že je k němu na netu LG dostupná právě nejnovější verze, kterou jsem nainstaloval s tím, že si zároveň pomohu od problému a zároveň nejaktuálnější ovladač rovnou pomůže mechanice s větší kompatibilitou BD disků (což právě slibují v poslední verzi ovladače).
Po nainstalování nového ovladače k mechanice vše proběhlo v pořádku, počítač instalaci úspěšně dokončil a i v identifikaci hardwaru ji detekoval. Ovšem mechanika přestala číst disky úplně. Zajímavé ale je, že pomocí EVERESTu ji počítač v hardwaru normálně detekuje a rovněž je tam i verze ovladače aktuálního.
No nic, po několika pokusech jsem ovladač odinstaloval, restartoval počítač a po zapnutí si počítač mechaniku sám detekoval a vyhledal nakonec aktualizace ovladače sám - rovněž se víceméně ale nainstaloval ovladač s verzí, který jsem předtím sám ručně instaloval. I přesto, že si počítač nainstaloval sám potřebný ovladač k mechanice, disky nadále nenačte

Podotýkám, že v informacíh hardwaru je ale mechanika psána (detekovaná) a nainstalována správně s daným ovladačem. I přesto nenačte jediný bluray disk, ať prázdný, plný, originální, neoriginální a ani CD, DVD a podobně.

Kde by mohl být, prosím, problém?

Mnohokrát Vám děkuji za radu a pomoc.
Zde zasílám výpis z hardwaru - vypalovačka (mechanika) tam je jako viz její název/typ (viz příloha).

p.s. - ještě zmiňuji, že před tím, než jsem instaloval nový ovladač, tak mechanika šla - načetla disky a podobně, jen DVDfab nechtěl vzít některé bluray s BD+ ochranou, které ovšem ještě pár dní zpět normálně vzal. Je to shoda náhod, takže je nyní spíše problém hlavně v tom, že jsem se snažil o aktualizaci ovaladače... rád bych tedy, kdybych mohl mechaniku zpět zprovoznit, je ale zvláštní, že si počítač sám (jako když připojíte nový disk, myš či monitor) sám nainstaloval správný ovladač a i tak od té doby mechanika disky nečte, ale je v hardwaru uvedena.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny