Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 update 2004 na jinou verzi?

Mám takový dotaz ohledně typu operačního systému windows 10.Už ho mám rok v počítači.Přešel jsem z windows 7.Koupil jsem si licenční klíč windows na aukru.Zajímálo by mě proč jsou na eschopech dražší ceny Windows 10 než na aukru.System updatuji co 30 dni.Jaký je rozdíl mezi verzi updatu 2004 a ostatníma.Jestli mám přejít na jinou verzi.Co tím získám?

Změna kategorie, původně: Software (host)

Předmět Autor Datum
protože oem i krabicové ceny windows nezdůvodněně rostly, vyrostl i šedý či oranžový trh s coa štítk…
lední brtník 09.03.2021 23:56
lední brtník
Abgrejtgom každého kernel systému fičiac na železe HW sa mení od základu štruktúra mašín, logického… poslední
Nuda 10.03.2021 13:15
Nuda

protože oem i krabicové ceny windows nezdůvodněně rostly, vyrostl i šedý či oranžový trh s coa štítky windows. (to není specialita česka, to je všude ve světě a jen jejich ceny zhruba kopírujeme)
mrchosoft má co chtěl.

jednotlivé betaverze win10 jsou obdobou dříve známých servicepacků. na rozdíl od dříve známých záplat chyb to teď obsahuje přidané (někdy i odebrané) funkce těch betaverzí.
vyžaduje to zásadnější přeinstalaci windows než pouhý 500mb servicepack, právě proto že jde už 6.rok o betaverzi.
aby ms firmám nerozesral komplet desktopy 2x ročně, jsou větší změny soustředěny na jaro (viz tvá dubnová edice) a na podzim si nechávají jen drobné nedodělky bez kterých jde žít, stejně budou i další jaro znovu opravované.

protože jde o mix oprav ovládání, přidání nových chyb, bezpečnostní i zbytečné aktualizace, nemá smysl volit starší verze, když se to stejně postupně a pracně doaktualizuje na nový stav.

jestli se nudíš, nechce se ti učit a neplánuješ nákup medvěda mývala, nainstaluj si co chceš a pak pozoruj ten cvrkot automatických aktualizací. to je hlavní smysl windows podle m$ - souboj aktualizací s antivirem.
mimochodem si zakaž automatické aktualizace ovladačů, zvláště u staršího hw, protože m$ je dement.

Abgrejtgom každého kernel systému fičiac na železe HW sa mení od základu štruktúra mašín, logického zmýšľania, časom sa môže stať toto: https://youtu.be/PFbSmTjJ8h4?t=328

so slovami mláďaťa: "Polibte mi můj naleštěnej zadeček".

Svine dekadentné, americké, kapitaľistické, západné sa nám začnú bezprizorne nekontrolovateľne množiť, kotiť, ako huby po daždi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru