Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr nové TV - propojení se starším AV reciverem

Ahoj,

co se týče propojení s AV recieverem ti bohužel neporadím, ale s chytrou TV tvých požadavků zkušenost mám. Na konci roku jsem kupoval.

Nakonec jsem pořídil Philips 58PUS8505, která splnila moje požadavky:
- Velká úhlopříčka (ale dělá se ta samá ve více variantách),
- 4K rozlišení,
- Android TV (kvůli Kodi),
- Chromecast, DLNA a WiFi
- Ambilight (měl jsem kdysi na test TV s tímto a zamiloval jsem si to)

Tchán má nějakou starší Sony a tam se Android TV občas sekne, občas se restartuje. Měl jsem stejná očekávání i od tohoto kousku, ale nakonec se to k mému překvapení vůbec neprojevilo. Občas se třeba delší dobu načítá nějaká aplikace (typicky YouTube či Netflix), ale co se týče prostředí televize, tak tam vše OK. Pamatuji snad za celou dobu jeden jediný restart TV. Nejspíš se to o něco posunulo obecně.

Mám WiFi na druhé strašně bytu (Archer c80, cca 20 metrů a 2 sádrokartony) a spojení super. Streamuji z PC přes DLNA a bez problémů to polkne i 4K videa (tok jsem nikdy neměřil, většinu obsahu mám stejně FHD). Test rychlosti internetu ukazuje download 72 Mbps, což je úplná pohoda (přípojka je sice 500 Mbps, ale na výše zmíněné to bohatě stačí, je to prostě daleko od modemu).

Nejvíc na tom jede Spotify na hudbu (třeba při vaření apod.), Netflix a filmy přes Kodi. Právě Kodi je úplně skvělé, tahá mi to přímo z disku v PC. Mám tam i staženou aplikaci, která přes Magic packet PC zapne, pokud náhodou neběželo.

Miracast to má, ale vzhledem k tomu, že jedeme doma na iPhonech, tak to nevyužíváme. Ta televize má zabudovaný Chromecast, takže Spotify, YouTube i Netflix tam poslat jde přímo z aplikací v telefonu. Google Fotky, kde mám multimédia z telefonu, také. Jinak mě nenapadá, proč zrcadlit obrazovku telefonu do obří televize.

Velkým plusem je Ambilight, které je skvělé. Beru, že je to spíše nice to have, ale mně už by to asi u ostatních TV chybělo. Nicméně nebral bych to jako rozhodující parametr pro TV, to je jasné. Za 20 tisíc mi to přišlo neskutečně levné a jsem hodně mile překvapen.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...