Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr nové TV - propojení se starším AV reciverem

Ahoj,
je to lehce OT, ale tady bude nejvíc lidí, co se v dané problematice orientují.

Chtěli bysme si pořídit novou TV. Současné TV odchází podsvícení, takže barvy jsou laděný do fialova. Je to LG, takže už kvůli tomu bych se této značce do budoucna vyhnul. Vydržela sotva 5 let.

Od nové TV mám několik požadavků:
- velikost 43", protože 49 - 50" se už nám nevejde na stávající místo. Možná 45", ale takový jsem v nabídce nenašel.
- SMART TV, ale to jsou asi všechny
- připojení přes WiFi (to mají asi taky všechny)
- miracast, či co to je pod jinými názvy, prostě zrcadlení mobilu do TV
- přehrávání filmů z počítače (to je asi DLNA)
- cena okolo 15 litrů

To všechno bych si vyfiltroval sám, ale mám zásadní problém - propojení zvuku se starším AV reciverem (Pioneer VSX D512), kterej nemá HDMI, má jen analog, nebo SPDIF (coax, optika).
Ze současné TV vyvádím zvuk do zesilovače přes sluchátkový výstup. Nejraději bych TV Samsung, ale problém je v tom, že Samsung už NEMÁ sluchátkový výstup, hrnou to přes BlueTooth.
Propojil bych zvuk optikou, ale nejsem si jist, zda v tomto případě půjde regulovat hlasitost skrze optiku, nebo bude konstantní výstup a hlasitost bych musel regulovat zesilovačem, což znamená používat druhý ovladač, což zásadně nechci.
Máte někdo zkušenosti s takovým propojením skrze SPDIF, zda Samsungy regulují tímto hlasitost?
Kdysi jsem měl Settopboxy, jeden skrze SPDIF hlasitost regulovat uměl, druhej byl konstantní. Takže poznámky o tom, že to tak nejde, neberu. Hledám ověřenou informaci.

Nebo je jiná možnost, jak připojit Samsung TV k zesilovači? Mám sice BT reciver, kterej by se dal připojit k zesilovači, ale nevím, jak by to bylo s párováním po zapnutí, navíc by to asi chvilku po zapnutí trvalo, než by se to spárovalo a i tak mi to přijde jako rovnák na ohejbák.
Mají Samsungy analogový výstup zvuku? Opět problém - reguluje na něm TV hlasitost, či je to opět konstantní?

Nejkrajnější řešení je nákup novýho AV reciveru s HDMI, ale to je dost drahý řešení za dalších minimálně 7 litrů, tomu se chci vyhnout, už teď mě sere, že vypláznu dardu za něco, co nemuselo být, kdyby LG nebyly šmejdy.

V úvahu by šly ještě TV Sony, ale tam není zrcadlení mobilu (tedy dle popisků) a je to Android, nemám s tím zkušenosti, jak to šlape, ale prej to občas mrzne, nebo jinak zlobí. Noname značky nechci. V TV prostě kraluje Samsung. Tchán má čínskou Hisense, ta se zdá být zajímavá, ale mám tam problém se spojením mobilu s TV.

Nebo zkusit Panasonic?

Díky za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dneska jsem zapojil současnou TV k reciveru na optiku. Bohužel, regulace hlasitosti se nekoná, TV by… poslední
Prasak 24.03.2021 17:02
Prasak

Dneska jsem zapojil současnou TV k reciveru na optiku. Bohužel, regulace hlasitosti se nekoná, TV by to měla umět (dle popisků v menu), ale nekoná se. Prostě jen pevná hlasitost.
Takže TV bez výstupního analogovýho zvuku brát nebudu. Naštěstí je z čeho vybírat, není vše jen Samsung.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru