Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybledlé barvy v 4k "ripech"

Jestli pustí HDR do TV co HDR High range neumí, je obraz na TV tedy jako Standart range = SDR, na tom není nic zavádějícího.
Navic i když se to jmenuje Dynamic range, HDR10 je statický, od začátku do konce filmu stejná hodnota jasu. Dynamicky je HDR10+ a Dolby Vision, které mají v metadatech napsané jaká scéna ma být jak osvětlena, rozdíl je v nich v podstatě jen ten, že Dolby Vision o proti HDR10+ umí 12bit.

Na mém Zidoo Z9X prehrávači (i s funkci korekce MaxCLL a MaxFALL) je mozné upravovat/obejít EDID televize bez potřeby zakupovat drahé krabičky typu HDFURY VERTEX (konverter signálu který zapojiš mezi TV a prehrávač) a přes motor VS10 engine / LLDV 12bit mapovat dynamické metadata (posílat cartografii barev/HDR) i na TV bez podpory HDR10 nebo Dolby Vision, nebo převést SDR či HDR na Dolby Vison, nebo HDR do SDR.
Další zařízení co to umí je Dune 4K Pro Vision, jiného výrobce který by tento maping umožňoval neznám, ono jde v podstatě o novinku co přišla se SoC Realtek RTD1619 pro premiové multimédia boxe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny