Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zálohovanie - OneDrive

Dobrý,v notebooku mám disk rozdelený na C a D.Súbory v noteboku zálohujem na externý disk 1 Tera,plus súbory ostávajú aj v noteboku a plus ešte používam OneDrive,mám ho cez Microsoft office.Takže na ten externý HDD zálohujem disk C a disk D kde mám nejaké tie foto,dokumenty word pdf.No a nahliadol som do OneDrive a po prihlásení som tam našiel len súbory čo sú na disku C,čo by som chcel aby tam boli súbory aj z disku D,tak tie som tam nenašiel v OneDrive.Ak sa nemýlim onedrive sa používa na zálohovanie,alebo?

Předmět Autor Datum
Mozna ti pomuze https://support.microsoft.com/cs-cz/office/volba-slo%C5%BEek-onedrivu-k-synchronizac…
TakUrcite 24.03.2021 17:01
TakUrcite
Je to celé nejaké......som odstránil staršie súbory z onedrive,ktoré nepotrebujem,vysipal sm ich z k…
pista 54 24.03.2021 17:23
pista 54
spíš se používá na synchronizaci. proč synchronizuješ i koš netuším.
lední brtník 24.03.2021 18:41
lední brtník
Naštívil som stránku onedrive.live.com.Tam som sa nejak dostal ku čo mi najviac zaberá miesto,a odst…
pista 54 24.03.2021 19:05
pista 54
OneDrive neni zalohovaci system, dela to synchronizaci, neco diametralne odlisneho. Zalohovani je,…
RedMaX 24.03.2021 21:16
RedMaX
Oki,ďakujem a ja som si až doteraz myslel že onedrive ja na zálohovaanie do cloudu.Oki no a neplatí,…
pista 54 25.03.2021 09:22
pista 54
Jasne v nejake mire muze byt i synchronizacni cloud zaroven i zalohou. Napriklad budes pracovat na n…
RedMaX 25.03.2021 10:35
RedMaX
Oki,niečo v tom zmysle že dáta na napr.OneDrive nie sú v podstate chránené,takže si dať pozor čo tam…
pista 54 25.03.2021 12:01
pista 54
To jsi asi nepochopil, co ti psal.
Wikan 25.03.2021 12:23
Wikan
No asi mi to pomalšie zapaluje.Oki takže doma na notebooku napíšem cez Word nejaký dokument cez Oned…
pista 54 25.03.2021 13:11
pista 54
Opět špatně. Upozorňoval na riziko, pokud by cloud byla jediná záloha. Je v pořádku mít cloud jako j…
Wikan 25.03.2021 13:22
Wikan
Ja tak ano záloh mam viac v notebooku,onedrive,externý disk.No ale čo ak,ako šanca že sa to stane je…
pista 54 25.03.2021 13:34
pista 54
Do notebooku se ti dostane vir do nejakeho souboru, nasledne se ten vir synchronizuje na cloud (OneD…
RedMaX 26.03.2021 00:08
RedMaX
Odpusť, ale trochu tě opravím. Pleteš si to, co OneDrive je a co není. Proto jsou pak tvoje argument…
shark.jd 26.03.2021 07:19
shark.jd
Ano, mas pravdu, jen jestli jsi ted tazateli uplne nepopletl hlavu. ;-)
RedMaX 26.03.2021 08:09
RedMaX
Budeme doufat, že ne. Pravdou je, Microsoft to uživatelům moc nezjednodušuje. :-) poslední
shark.jd 26.03.2021 20:59
shark.jd
No a ešte jedna otázka do Onedrive si uložím prihlasovacie mená a heslá stránok skadiaľ si stiahnem…
pista 54 25.03.2021 18:48
pista 54
Ukládat hesla v čitelné podobě je velmi špatný nápad, ať už to ukládáš kamkoliv.
Wikan 25.03.2021 19:18
Wikan
https://www.idnes.cz/technet/software/lastpass-stickypasswords-bitwarden-1password-hesla.A210316_174…
host 25.03.2021 19:58
host
Ukládat takto hesla opravdu není dobrý nápad Šance, že by se k někdo k datům na cloudu je nízká, po…
shark.jd 26.03.2021 07:22
shark.jd
Ďakujem všetkým za rady.Ruku na šerco no ako tak som to pochopil.Samozrejme s tými heslami som tom m…
pista 54 26.03.2021 19:14
pista 54

Naštívil som stránku onedrive.live.com.Tam som sa nejak dostal ku čo mi najviac zaberá miesto,a odstránil som čo už nepotrebujem,ja neviem napr.nejaké foto/fotky - odstránit klikol som na koš myslím v tom onedrive.live.com odstrániť a potom ked som sa odhlásil a znova prihlásil tam tie subory boli.No proste rozumiem tomu že onedrive neslúži na zálohovanie a ked omylom odstránim súbory z externého disku a z notebooku tak som.....a pomocou one drive ich neobnovím.Takže ja mám napr.doležité dokumenty na disku D no a to práve neviem ako to dostať do one drive

OneDrive neni zalohovaci system, dela to synchronizaci, neco diametralne odlisneho.

Zalohovani je, ze mas vec na jednom fyzickem mediu a das to jeste na druhe fyzicke medium a kdyz to z jednoho nebo druheho smazes, tak na tom opacnem to je furt.

Synchronizace je, ze mas veci na jednom mediu a muzes tam provadet jakekoli akce, ktere se sami nasledne udelaji i na druhem synchronizacnim mediu, diky cemuz mas na obou mediich stale to same aktualni.

Z toho plyne pouziti. U zalohovani treba napises diplomku a zazalohujes si ji, protoze o ni nechces prijit. U synchronizace pises diplomku a synchronizujes ji, takze mas na dvou zarizenich stale aktualni verzi, cehoz se vyuziva, kdyz chces pracovat na te diplomce na vice zarizenich soucasne nebo byste ji delali ve dvojici a chcete mit stale aktualni verzi.

---

OneDrive umi synchronizovat nejake personifikacni slozky z disku C jako jsou dokumenty, obrazky atd. a potom umi synchronizovat jeste slozku OneDrive, kterou muzes mit umistenou kdekoli. Neumi ale synchronizaci libovolnych slozek. Pokud chces synchronizovat libovolne slozky treba z disku D, tak bych ti doporucil MEGAsync, ten to umi.

Na zalohovani si kup externi disk.

Oki,ďakujem a ja som si až doteraz myslel že onedrive ja na zálohovaanie do cloudu.Oki no a neplatí, že záloha musí byť samozrejme v notebooku a na externom disku plus na nejakom cloudovom uložisku.....Ja mám v notebooku a na externom no a som myslel že aj v onedrive.Ja používam na zálohovanie klasika historiu suborov cez Win 10.Niektoré napr.platené programy na zálohovanie majú v sebe aj cloudové uložisko napr.Acronis

Jasne v nejake mire muze byt i synchronizacni cloud zaroven i zalohou. Napriklad budes pracovat na notebooku nekde venku a synchronizovat na cloud, notebook zapomenes na lavicce, nekdo ti ho ukradne, sice obrecis ztratu zarizeni, ale mnohdy mnohem drazsi data mas v cloudu a o zadna jsi neprisel. :-)

Smysl to ma, jen jsem te upozornoval, aby jsi nesazel pouze na cloud. Nekteri lide co znam, to delaji a je to jednoznacne chyba, jednou se treba budou divit a ja jim reknu: Ja jsem vam to rikal! ;-)

Ja tak ano záloh mam viac v notebooku,onedrive,externý disk.No ale čo ak,ako šanca že sa to stane je 1:1000 000.Dajme tomu mi notebook napadne výrus alebo sa poškodí prídem o zálohované dáta,a takisto mi oddíde externý disk kde tiež pridem o dáta,no tak to som už asi v.....

Do notebooku se ti dostane vir do nejakeho souboru, nasledne se ten vir synchronizuje na cloud (OneDrive). Tudiz razem mas vir na obou mistech, puvodni nezavirovany soubor jiz obnovit nejde. Nastesti mas ten stejny soubor jeste na externim disku, takze po odvirovani notebooku muzes pripojit externi disk a soubor si znovu nahrat do notebooku.

Je ti z toho zrejme, co je a co neni zaloha? ;-)

Odpusť, ale trochu tě opravím. Pleteš si to, co OneDrive je a co není. Proto jsou pak tvoje argumenty chybné.

OneDrive je cloudové úložiště. Je to místo, kam ukládáš soubory. Z hlediska zálohy je to úplně to samé co externí disk. Pomíjím teď technologický background a to, že někdo považuje cloud za méně bezpečné úložiště apod. Pokud já svá data zálohuji (kopíruji) na OneDrive, tak je to úplně to samé jako kdybych je kopíroval na externí disk.

To, o čem ty mluvíš, je OneDrive klient pro Windows a MAC, který má funkci synchronizace. Tu ale vůbec přeci využívat nemusíš. Je to jako bys tvrdil, že zálohování na externí disk je špatná věc, protože ti nějaká aplikace ta data synchronizuje místo zálohování. Chápu, že se asi snažíš předejít tomu, že laik si nainstaluje OneDrive klienta (přihlásí se ve W10) a myslí si, že ten klient zálohuje. Ale je lepší uvádět celý příběh. :)

PS: Vir ti žádná data nezaviruje, asi jsi myslel ransomware. Tady je ten paradox v tom, že OneDrive má proti ransomwaru ochranu. Ne tedy proti sofistikovanějším verzím, ale proti běžnému ransomwaru ano.

No a ešte jedna otázka do Onedrive si uložím prihlasovacie mená a heslá stránok skadiaľ si stiahnem nejaký ten film napr.uloz.to,webshare a iné.A ak sa nemýlim zálohovanie do cloudu napr.Onedrive a iné to je zálohovanie niekde pán Boh vie kde,takže je relna možnosť že by mi niekto tie heslá mohol zistiť,takže zvážiť čo tam človek dáva,alebo sa mýlim

Ďakujem všetkým za rady.Ruku na šerco no ako tak som to pochopil.Samozrejme s tými heslami som tom myslel len ako príklad.Na heslá používam Sticky pasword vraj no vraj je dobrý.No ale jak sa vraví nič nie je 100 %.Mám dvojité overovanie pri prihlásení napr.do One drive,microsoft....Heslá mením 2 krát do roka(napr.ulo to,webshare atď).Pekný večer

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru