Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pomalý start PC

Pritom si ešte neskúsil to pravé, orechové:
Dism++

Po stiahnutí a rozbalení zipky, klik na x64 bit. *.exe, hore v lište nastav v Options - Expert mode - zaklikaj durch všetky štvorce, okrem jedného; Hardlink very, very, prebože Slower, pomaly.....

Spusti teraz čistenie.

Po ukončení je tu k "dožehleniu" OS, po vymakanom číňanovi Dism++, nadstavba: Cleanmgr+
https://www.majorgeeks.com/files/details/cleanmgr.html
---------------------------------------
K Registrom W10 nepotrebných kľúčov, k defragmentácii, komprimácii hluchých miest, používam; Registry First Aid 11 11.3.0xxxx (RFA_start.exe) tiež v expertnom nastavení s čistením hluchých kľúčov Firewall, kľúčov pre čítanie a spol. všakovatých vecí medzi nebom a zemou.

Na slimačích (hlemýždích) 5400 ot.min. ložiskách, naskočí sedma do 20 sec. od Bios, desina o pár sec. viac, ale systémy Windows idú ako raketa keep smilling aj na desaťročných dvojjadrách osadené 4GB RAM ak sa použije k doladeniu; Autoruns.

Pravda, je nutné ako bonus zneužiť tento xindel k defragmentácii
https://www.disktrix.com/

s presunutím súborov kernel, boot systémové súbory, Registre, tesne na najrýchlejší okraj magnetických plotní. UltimateDefrag je vec pre mierne skúseného občana, ktorý sa venuje Windows aspoň dva týždne, o to intenzívnejšie. Lebo si akurát spomalí štart ak nepozná diferenciáciu systémových súborov rozloženú na sektoroch s ich realokovaním, šibrinkovaním po plotniach hdd.
------------------------------------------------------------------
Ideálne je použiť na prípravu ISO Windows, pred výrobou bútavacieho média SW, ntLite.

Z x64 bit. desiny sa dá spraviť cestou ntLite po nainštalovaní skutočný desktopový OS zbavený balastu, bloatware, ktorý nezaberie viac, ako 3GiB miesta na systémovom oddiele so štartom do troch sec., ak je na flešovom SSD, desina naskočí po Biose, ako kalkulačka. (Samozrejme hiberfile, swap a pagefile nepočítam medzi potrebné systémové dáta, lebo sa dajú vypnúť, čo nie je ale v prípade Windows, nutne potrebného súboru pagefile, kóšer. Swap súbor v roote C:\ zase stanovuje komprimáciu rýchlej RAM načítanú na pozadí, ktorú si desina odkladá bokom na disk, pro strýčka Příhodu. Pamlsok z dielne vývojárov W10).

Hustýýý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny