Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Počítač nechce naběhnout (problém s Windows)

Potřeboval bych poradit, nevím co s tím...pokusím se to popsat. Měnil jsem nejdříve skříň u stolního počítače a pomáhal mě s tím IT technik. Tedy komplet přehození věcí ze staré skříně do nové. Nicméně počítač se po výměně nezapínal, neboť jsem čekal na procesor...takže počítač stál cca 6 dní. Včera jsem vyzvedl nový procesor Intel 11700F a osadil do základní desky Gigabyte Z490, která již byla pár týdnů po upgrade biosu na nejnovější verzi, která umožňuje použití procesorů Intel 11.generace. Jinak všechno zůstalo stejné včetně grafické karty, zdroje a dvou SSD disků. Procesor jsem osadil a počítač zapnul. Bohužel naskočilo pouze logo zákl. desky AORUS, všechny ventilátory jedou na více otáček...a stále se nic neděje (poměrně dlouho). Prostě to nechce naběhnout do Windows 10. Zkusil jsem to ještě restartovat a pak se na obrazovce objevilo logo AORUS a pod ním text "probíhá příprava automatické opravy"...nic to dále nedělalo (opět hrozně dlouho). Jako když to nenajde ten jeden systémový SSD disk s Windows 10...Někdy funguje klávesnice a myš, jindy zase ne, dostanu se i do biosu a tam to většinou zamrzne...Opravdu nevím v čem je problém. Zkusil jsem ještě zapojit oba SSD disky na základní desce do jiných datových konektorů, ale tím se nic nezměnilo. Doposud jsem se s daným problémem nikdy nesetkal a netušil jsem, že výměna skříně a posléze procesoru takto skončí...A přirozeně nevěřím, že byly najednou "odešly" oba SSD disky...Nicméně budu vděčný za radu, jak bych mohl opět svůj počítač zprovoznit. Díky

Řešení:

Tak stačil udělat ten reset biosu a počítač mi naběhl...super! Myslíte, že teď tam budu moci zase vrátit ten profil XMP?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejprve bych vyzkoušel, jestli je stroj schopen vůbec nasát nějaký systém, aby se zjistl HW nebo SW…
Rce 03.04.2021 00:33
Rce
už vyřešeno: verdi [185.70.216.xxx] @vavrapeter, 02.04.2021 20:32 #29 Tak stačil udělat ten reset b…
Karel04 03.04.2021 09:29
Karel04
Tak, tak, už je to vyřešené...Všech díky za rady a pomoc poslední
verdi 03.04.2021 10:48
verdi

Nejprve bych vyzkoušel, jestli je stroj schopen vůbec nasát nějaký systém, aby se zjistl HW nebo SW problém, Stáhni si u někoho nějaké live distro Linuxu, zapiš na flešku a zkus z ní nasát. Půjde-li to, máš problémy s Widlema, nepůjde-li pak asi ten procesor nebude příliš kompatibilní s deskou. Při přehazování do jiné budky také může být špatné pasování šroubků, může někde vznikat zkrat, nemusí sedět správně paměti atd atd. Proto bych začal tím, jestli je vůbec schopen stroj nasátí jakéhokoliv systému. Můžeš zkusit i zaveditelné CD s instalací Windows.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru