Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s PC

Dobrý den, potřebuji poradit synovi se nejspíše rozbil počítač nefunguje mu žádný konektor komponenty jsou zde: I5 4460 2x8gb Asrock H81 1tb disk a nějaký zdroj...
Syn potřebuje počítač na online hodinu a jelikož mu nefunguje co s tím máme dělat? Chce na tom hrát i ty jeho hry... My na nový nemáme nedá se to nějak opravit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jestli je základní deska poškozená tak, že umřely všechny usb (i když systém normálně naběhne), je n…
lední brtník 06.04.2021 10:52
lední brtník
Ano, grafickou kartu nemá. Syn tomu asi nepomohl.
anonymka1 06.04.2021 11:03
anonymka1
když je to tu znovu vytažené nahoru: máš snad představu o rozpočtu opravy, jenže i z chlupaté deky d… poslední
lední brtník 06.04.2021 23:33
lední brtník
Najprv si povedz, načo ten synáčik potrebuje počítač, či na hry alebo učenie, a podľa toho sa zariaď… nový
jožinko 06.04.2021 22:02
jožinko

jestli je základní deska poškozená tak, že umřely všechny usb (i když systém normálně naběhne), je nejjednodušší opravou koupit skoro stejný typ základní desky v bazaru.
původní desku by chtělo upřesnit, i když vidím 4.gen intel.

pokud tomu dítě úmyslně pomohlo, aby dostalo novější pc na hry, pak si vybralo špatný čas: levné komponenty nejsou a ceny jdou nahoru.
hry potřebují grafickou kartu, nevidím ji vyjmenovanou. gtx1060 v bazarech kolem 4t.

systém na pevném disku v tomto století mě ničí. ta pomalost se s win7-10 nedá snést.
minimem by mohl být normální ssd (takže ne kingston) 250gb, na něj nainstalovat systém s aplikacemi znovu, starý disk mít jen jako datový a stahovací, zapojený až jako druhý.

když je to tu znovu vytažené nahoru: máš snad představu o rozpočtu opravy, jenže i z chlupaté deky dostanu víc informací.

jestli nejedou žádné usb porty (přední / zadní - nejsi moc konkrétní), pak to odešlo nějakým zkratem usb. normální bývá že těch ochran je na desce víc, vycházím z tvého tvrzení že nic nejede.
asi nemáš v plánu takto oddělanou desku opravovat, ale dá se:
- buď koupit podobnou desku v bazaru a chtěl jsem vědět přesný typ, na což nereaguješ,
- nebo přikoupit pci/pcie usb řadič -> klávesnice s myšem zase pojede. pci usb2 řadiče nejlépe s broukem nec už snad nejsou k dostání, leda bazar. pcie řadič usb3 existují.

integrované usb3 porty (modré) určitě nemají společnou ochranu proti přetížení s usb2 porty (typicky černé). stále trváš na tom, že všechny odešly náhodou, nebo co má ta deska vlastně nefunkční?
každopádně tím by se oživil edukativní pc, za cca 1-1.5t s poštovným.

----
no a jak z něj udělat herní dělo jsem psal: přiměřená grafika 4.generaci intelu by mohla být ta bazarová gtx1050. je to nejméně výkonná grafika, kterou jde označit jako herní a má smysl.

protože nevidím žádnou reakci, nebudu připomínat, že win10 na starém hw s mechanickým hdd jsou zoufalost a chtělo by to investovat 1t do ssd disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru