Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rozdílná rychlost stahování (proč?)

Chlapce chlapce ja som ISP, takze myslim, ze sa v problematike orientujem kusok viac ako ty.
Skus si nieco nastudovat o sietove neutralite a akt i nieco nebude jasne mozme si to prediskutovat.
Ani v pripade Antik vs UPC neslo o ziadne zdielanie sieti, slo o to, ze UPC blokovalo sluzbu Antiku (jeho servre), takze zakaznici UPC nemohli vyuzivat sluzby Antiku na sieti UPC (konkretne ich IPTV). Tymto UPC jednoznacne porusilo sieotvu neutralitu v zmysle NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2015/2120 zo dna 25.11.2015. Tu velmi nie je o com diskutovat.

Dalej tvrdis, ze ISP blokuje vyuzivanie programu, ...co nie je pravda, pretoze program funguje a dosahuje na nom mensie rychlosti stahovania. ISP pravdepodobne znevyhodnuje miltithreadove spojenia, co samozrejme trestne nie je.
Evidentne nevies ako funguje shaping (obmedzovanie rychlosti) a ake obcas zlozite pravidla sa pri nom pouzivaju.
ISP ma samozrejme pravo sledovat komunikaciu medzi 2 bodmi, nie je to tak davno, co sme mali dokonca povinnost uchovavat o tomto zaznamy. Otazka je, co si predstavujes pod pojmom sledovanie, pretoze pod sledovanim si mozes predstavit aj to, ze si zapisem cas, zdrojovu a cielovu IP (co som robil napriklad ja v logoch).
Mimochodom taketo logovanie sa deje uplne bezne na akomkolvek servri v ramci beznej diagnostiky, aj nasa komunikacia je zachytena takto Apachom a ulozeny log o tom.

Btw v tomto pripade podla mna obmedzuje rychlost samotny poskytovatel sluzby (Webshare) a nie lokalny ISP v ramci ochrany svojich serverov pred ddos utokmi.
Multispojenia dnes proste nema nikto rad a vzhladom na rychlost liniek uz k nim ani nie je dovod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny