Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NB si nepamata cas

Na starom HP Probooku po zapnuti (po niekolkych rokoch) bol rok 2001. Po nastaveni a vypnuti a opatovnom zapnuti opat ten isty problem. Je problem v tom ze je mrtva CMOS baterka, alebo bateria napajania notebooku?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měl jsem stejný problém, starší notebook vytažený po několika letech, cmos baterka byla podle youtub… poslední
lk1 13.04.2021 18:35
lk1

Měl jsem stejný problém, starší notebook vytažený po několika letech, cmos baterka byla podle youtube někde hluboko v útrobách a nešla jednoduše vyměnit, používal jsem ho přesto, nakonec jsem i našel bat soubor který mi sám přestavil čas, a nakonec se ukázalo, že stačilo mít notebook připojený a zapnutý nepřetržitě několik dní v kuse, a cmos baterka začla ožívat, nejprve začala už zapomínat jen čas a už ne datum a za dalších x hodin/dnů už funguje vše normálně, pamatuje si čas i datum.
Stejně baterie notebooku prvních x dní/hodin blikala červeně že je mrtvá, ale pak po několika dnech nepřetržitého zapnutí přestala blikat červeně, začla se nabíjet, a teď už vydrží skoro hodinu, lepší než nic.
Připoj ho na adaptér, nastartuj windowsy, nastav ať neusíná, a po několika dnech (možná dřív) budeš možná příjemně překvapený jako já :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru