Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Který disk je odolnější?

Měl jsem zato, že SSD disky jsou odolnější než HDD, tedy zjednodušeně, když spadne ze stolu HDD, tak je po disku a data jsou ztracená, kdežto SSD je v pohodě. Ale když si dám na Alza.cz kategorii „Externí disky“ a ve filtrování si zaškrtnu „Odolný“ (https://www.alza.cz/externi-pevne-disky/18843102.htm#f&cst=null&cud=0&pg=1&prod=&par279=279-31161), tak mi to najde mimo jiné například HDD disk „LaCie Rugged Mini 2TB“ (https://www.alza.cz/lacie-2-5-rugged-mini-2tb-d2923311.htm), oproti tomu například SSD disk „WD My Passport GO SSD 2TB žlutý“ (https://www.alza.cz/wd-my-passport-go-ssd-2tb-zluty-d5784048.htm) mezi odolnými uveden není.

Tak který z těchto dvou disků je odolnější, ten HDD LaCie, nebo SSD WD My Passport?

Ptal jsem se na to Alza Experta a psal, že ten HDD je odolnější. Nedalo mi to, a poslal jsem jim ještě mail, a od konzultanta prodeje jsem dostal opačnou odpověď (že odolnější je ten SSD, neboť SSD jsou odolnější samy o sobě, což jsem si právě myslel). Tak nevím.

A odolný vůči čemu vlastně? Vůči nárazu? Nebo vůči prachu a vodě? Pokud si v parametrech zatrhnu IP 68, tak mezi nimi není ani jeden z nich. A pokud si dám IP 67, tak mi to najde jenom tu LaCii, a odolnost toho WD My Passport je neznámá.

Děkuji za vysvětlení.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny