Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zmizely ikony z plochy, a nastavení u mnoha programů

Známý po spuštění zmizela spousta ikon z plochy, podařilo se mu mu je zkopírovat zpět jenže po restartu zase zmizí jako cokoliv co dá na plochu. Dalo se to opravit vytvořením nového uživatele a kopírováním ikon do jeho plochy, po restartu už nemizí.
Další a mnohem horší problém je, že hodně programů se po spuštění tváří jako by byly čerstvě nainstalované. U některých jako Edge, Firefox to není zas tak velký problém. V tom původním účtu to bylo po restartu stejny, v novém už se změny uloží. V EM clientu (emailový klient) zmizely všechny adresy a program se tvaří jako po instalaci. To nejhorší se stalo s programem pošta a kancelář který oznámí chybu- chyba open: file not found c:\users\xx\appdata\roaming\posta\adresy_db.dbf když se dá pokračovat načte se program ale na všech tlačítkách je error.
Zkusil jsem zkontrolovat disk Avastem po restartu ale nic nenašel, snad jen pár poškozených archívů. Zkusil jsem pro jistotu zkontrolovat disk, ale ani tady nebyl problém.
Počítač není tak starý - ryzen 2400g, deska AB350 od Gigabytu, systémový disk je m2 NVME Crucial P1
Předem děkuji za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vůbec jsem neočekával že ten fígl s registry změní něco podstatného, zejména ty nefunkční nebo polof… poslední
zdenekhribek 15.04.2021 11:30
zdenekhribek

Vůbec jsem neočekával že ten fígl s registry změní něco podstatného, zejména ty nefunkční nebo polofunkční aplikace. Ale opak je pravdou, vše funguje jako předtím, nepřišli jsem o data z mailového klienta, placené programy se nemusí přeinstalovávat.
Žel na příčinu jsem nepřišel, ani test paměti nic nenašel, kolega se nedokázal přepnout na rozšířený tak snad až se u něj objevím. V každým případě mnohokrát děkuji za pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru