Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tvorba vlastního motivu Word dokumentu

Přeji všem hezký den! Prosím vás, tvořím životopis, na internetu jsem si stáhl nějaké šablony, avšak do těchto šablon se už jen vpisují informace, s tím, že rozložení šablony už v podstatě nejde měnit. Do přílohy přikládám vzor – sekce pracovní zkušenosti, ukončeně vzdělání mají přednastavenou velikost a když mám např. více pracovních zkušeností, nelze prostor "roztáhnout", jelikož sekce "ukončené vzdělání" je součást pozadí a a je napevno.

Z toho důvodu jsem si řekl, že nejlepší by bylo si podle dané šablony vytvořit vlastní životopis, který bych si přizpůsobil. Snažil jsem se o to, avšak když jsem na stránku vložil např. modrý pruh (odshora dolů) jako obrazec, bylo možné s ním neustále hýbat, výsledkem tedy bylo, že bylo na stránce nespočet objektů a sekcí, což bylo hrozně chaotické. Zkoušel jsem i např. obrázek na pozadí ukotvit (formát obrázku - pozice - další možnosti rozložení - uzamknout ukotvení), avšak obrázek se mi nějak neukotvil a bylo možné s ním stále hýbat. Mým cílem tedy je, aby zmíněné barevné pruhy, obrázek na pozadí ("vodoznak", avšak jen na určité části obrazovky) atp. byly součástí pozadí a nebyly při vpisování informací aktivní. Poradili byste mi prosím, jak na to? Děkuju!

Předmět Autor Datum
Nejmenuje se to motiv, ale šablona a vyrábí se to tak: https://support.microsoft.com/cs-cz/office/vy…
Kurt 16.04.2021 12:32
Kurt
Mým cílem tedy je, aby zmíněné barevné pruhy, obrázek na pozadí ("vodoznak", avšak jen na určité čás…
JoDiK 16.04.2021 18:18
JoDiK
Děkuju za zpětnou vazbu a tipy. Zkoušel jsem obě varianty a co se týče tvorby té šablony, tak když j…
Vety 19.04.2021 09:32
Vety
Tak ako píše JoDiK. Musel si to robiť zle. To, čo tam má ostať ako nepohyblivý "neprístupný" podklad…
robert13 19.04.2021 12:23
robert13
Prosímtě, co tě žene na kartu vývojář? Modrý pruh (a spoustu dalšího) najdeš na kartě Vložení-Tvary.…
JoDiK 19.04.2021 17:23
JoDiK
Jasný, teď je to už ok, zmátl mě Kurt svým příspěvkem, teď všechno už funguje a je to ok, díky všem. poslední
Vety 19.04.2021 22:07
Vety

Mým cílem tedy je, aby zmíněné barevné pruhy, obrázek na pozadí ("vodoznak", avšak jen na určité části obrazovky) atp. byly součástí pozadí a nebyly při vpisování informací aktivní.

Za tímto účelem lze u wordu využít záhlaví, či zápatí. Obrázek, tvar či cokoliv chceš vlož do jedné z těchto sekcí, nastav mu vše dle libosti (hlavně teda pozici a velikost) a jakmile přejdeš zpět na stránku, už nic z toho, co máš v záhlaví/zápatí neposuneš ani kliknutím neaktivuješ. Musíš se jen smířit s tím, že to během editace dokumentu bude průhlednější (světlejší), správné barvy to bude mít až při tisku.
[92801-wmpnp-png]

Děkuju za zpětnou vazbu a tipy. Zkoušel jsem obě varianty a co se týče tvorby té šablony, tak když jsem na kartě "vývojář" vložil "ovládací prvek obsahu obrázku" jako modrý pruh na levé straně stránky, avšak obrázek byl stále aktivní a nebyl na pozadí, takže s ním bylo možné neustále hýbat, měnit jeho velikost atp. Dělal jsem něco špatně anebo s tím bohužel nejde nic dělat? Díky.

Tak ako píše JoDiK. Musel si to robiť zle.
To, čo tam má ostať ako nepohyblivý "neprístupný" podklad, musíš zadať "ako záhlavie" (alebo ako pätu).
Dvojklikneš do oblasti záhlavia, čím sa Ti aktivuje plocha pre zadanie záhlavia. Ty tam však nezadáš text, ale si nakreslíš modrý obdĺžnik, pričom kľudne presiahni rozhranie vymedzujúce záhlavie. Po tom, čo nakreslíš modrý obdĺžnik, dvojklikneš do plochy textu dokumentu, samozrejme mimo vloženej grafiky, (čím sa vypne oblasť záhlavia) a obdĺžnik Ti ostane nemanipulovateľný v pozadí ako "vodoznak". Mierne stratí kontrast, aby Ti to naznačovalo, že je v neaktívnej vrstve hlavičky alebo päty. Kedykoľvek tam opäť môžeš vstúpiť dvojklikom do oblasti záhlavia (alebo päty) a "vodoznak" si upraviť.
Čo si tam vytvoríš, je na Tvojej fantázii. Ako už bolo povedané, kontrast objektov vo "vodoznaku" bude pri tlači taký, ako bol v režime jeho vkladania, či tvorby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru