Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak odstranit WMI Provider Host ve W10

Všechno začalo výměnou procesoru i5 10400F za i7 11700F a k tomu padáním her ve W10...Ještě dodám, že to jsou legální hry bez nějakého cracku - Horizon Zero Dawn v GOG verzi padá po odehraných cca 10-15 minutách do tvrdého restartu počítače a Division 2 ještě za kratší dobu, ale "jen" na plochu. Je to pro mě zvláštní, neboť jsem na Division 2 nahrál přes 600 hodin a hra nikdy nepadala...až nyní. Nicméně jedna hra padá až do restartu a druhá na plochu. Chladič mám snad slušný - SCYTHE SCNJ-5000 Ninja 5 a procesor s TDP 65W (nechtěl jsem s "K"), ale asi se přehřívá a proto to padá...je to jedna z myšlenek. Na druhou stranu jsem udělal Stress Test v 3DMarku ofic. koupeném a během těch zátěžových 20 minut to ani jednou nespadlo = nenastal žádný problém, výsledekm98,9%. Jeden člověk mi poradil, abych zkusil tzv. nástroj sledování spolehlivosti, aby se zjistilo, proč Windows padá...A na screenu je vidět u zdroje kritické události WMI Provider Host...Tento hajzlík kromě toho, že neuvěřitelně žere, využívá a ždíme CPU, při všech činnostech na počítači se zvedá teplota a tím zároveň i otáčky chladiče...alias nechtěný virus, nevím jak jsem k němu přišel (nějak asi ano). Zřejmě by bylo dobré ho z počítače odstranit...ale jak to nejlépe udělat? Díval jsem se na nějaké návody a ve správci úloh - službách - nemohu najít tu položku Windows Management Instrumentation...Samozřejmě nemusí ty hry padat pouze z tohoto uvedeného důvodu, ale snažím se to zjistit postupným vylučovacím způsobem...Pokud mi někdo poradí cokoliv jiného, díky za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
...druhá na plochu cizí služba od nějaké zastaralé aplikace si na sebe bere fokus a shazuje ostatní…
lední brtník 16.04.2021 19:22
lední brtník
Ještě vlastně jsem zapomněl...Říkal jsem si, jestli by to nechtělo rovněž přeinstalovat Windows10...…
LudekPol. 16.04.2021 19:40
LudekPol.
právě proto nepíšu přeinstalovat starý systém, ani neobnovovat nabořený systém s vadnými ovladači. a…
lední brtník 17.04.2021 12:35
lední brtník
Tak jsem nakonec udělal čistou instalaci na ten stávající ssd disk. Stálo to nějaký čas, ale říkal j…
LudekPol. 20.04.2021 07:49
LudekPol.
postup instalace ovladačů, už asi 20 let: 1. chipset driver pro základní desku 2. restart 3. ostatní…
lední brtník 20.04.2021 14:52
lední brtník
Takže memtest86 v.5.31b jsem nechal běžet přes 2,5 hodiny - bez chyb. Jinak na to přeinstalování a i…
LudekPol. 20.04.2021 15:59
LudekPol.
memtest bývá důvod při chybách zápisu na disk, nebo při bsod souvisejících s pamětí. mít po ruce ži…
lední brtník 20.04.2021 19:13
lední brtník
Ten memtest mě dal na flash disku, abych to vyzkoušel pro jistotu a vyloučili jsme RAM...Nicméně nen… poslední
LudekPol. 20.04.2021 19:29
LudekPol.

...druhá na plochu

cizí služba od nějaké zastaralé aplikace si na sebe bere fokus a shazuje ostatní okna.

vytížení WMI Provider Host

pravděpodobně nějaký vadný ovladač. anebo vadný/nekompatibilní hw, což se hledá hůř.

vzal bych jiný ssd, na něj znovu nainstaloval systém, tentokrát správné ovladače od výrobce, pak nějaké aplikace při kterých to padalo - jestli to bude lepší.

Ještě vlastně jsem zapomněl...Říkal jsem si, jestli by to nechtělo rovněž přeinstalovat Windows10...Přiznávám upřímně, že se mi do toho úplně moc nechtělo a tak jsem udělat takový kompromis (asi špatný), že jsem při instalaci W10 dal tzv. opravit...tedy přeinstaloval W10, ale se zachováním souborů. No jestli to bylo špatně, tak pak bych musel jedině udělat přeinstalaci W10 "načisto"...pokud by to pomohlo.

Tak jsem nakonec udělal čistou instalaci na ten stávající ssd disk. Stálo to nějaký čas, ale říkal jsem si, když to pomůže...Asi jsem se mýlil. Hru Division 2 jsem sice nevyzkoušel, neboť přes Uplay těch 70 GB staženo ještě nemám...Nicméně Horizon Zero Dawn ano - včera večer mě hra spadla jednou při video sekvenci a dneska ráno rovněž jednou při hraní...a opět až do restartu počítače. Takže ve 20 minutém Stress Testu v 3DMarku to neudělá nic a v hodinovém testu nástrojem OCCT rovněž nic...všechno v pohodě a nic nepadá, nic to nehlásí. Tak že by to bylo specificky jenom těmi konkrétními hrami, nevím...Fakt mě nenapadá, proč ty hry padají...

Takže memtest86 v.5.31b jsem nechal běžet přes 2,5 hodiny - bez chyb. Jinak na to přeinstalování a instalaci ovladačů jsem si vzal pro "sichr" člověka, který se počítači živí...Tudíž předpokládám, že to udělal správně (což mi i potvrdil). Ještě dostahuji tu druhou hru a pokud to bude stále padat, tak už opravdu nevím...Napadá mě už jen deska nebo procesor :i:

Ten memtest mě dal na flash disku, abych to vyzkoušel pro jistotu a vyloučili jsme RAM...Nicméně není to zase úplný soukromý "živitel" přes PC - prostě je to ajťák v organizaci. Má asi hodně starších věcí, ale jednotlivé komponenty a ještě ty novější spíše ne...Dostáváme a měníne monitory, celé počítačové sestavy a notebooky, ale pouze kancelářské...nikoliv herní. Takže s tou výměnou HW to bude bohužel problematičtější :?:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru